Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
máculka píše:Chápu to tak, že o otci Václava tam není ani slovo, o tom že je matka Dvořáková taky ne? Škoda že nerozluštíme čeho mistři byliAsi je ten překladač na nic, protože mi to vychází, že jsou průhonice v okrese Kouřim a to je asi špatně
máculka píše:Dobrý den, potřebovala bych ověřit správnost přečtení zápisu.
http://amp.bach.cz/pragapublica/permali ... 8&scan=161 První zápis.
11.11.1828 si v č.p.76 bere Václav Růžička Annu Šeblovou. Vím, že rodiče Václava by měli být Jan Růžička a Magdalena roz.Dvořáková a rodiče Anny jsou František Šebl a Františka Podhůrská. Tyto info mám z objednaného pátrání, chtěla jsem to vidět na vlastní oči v matrice ale bohužel nedokážu žádné jiné informace ze zápisu vyčíst. Ta němčina ni vůbec nejde... U Václava přečtu akorát na konci Magdalena.....Růžička a u Anny na konci Podhůrský. Svědky jsou Josef ? a Jakub?
Hledám totiž Václavovo narození a nějak se mi nevede, proto bych chtěla ověřit info z jeho svatby. Děkuji
máculka píše:Jakuba jsem také viděla. A pod Jakubem je asi ještě Václav R. co má syna Josefa ... z čísla 28. Ale beru to tak, jak tady pořád všichni říkají, že věk u oddavků je nejpřesnější. Evidentně tam Růžičkovi žili ale kde je ten můj?Napadlo mě i jestli nejsou nějaké jiné Průhonice ale jiné jsem nenašla. Je to záhada..
Uživatelé procházející toto fórum: Cyrda a 1 návštěvník