Zkoušel jsem to nacpat do ClaudeAI do modelu Opus 4.7 (ano, ten je už placený). Strčil jsem do něj jen výřez toho jména (abych si zbytečně neplýtval zdroji pro svou práci), takže neměl žádný další srovnávací materiál. Jeho odpověď byla:
Martin Schiel (případně Martin Scheel)
Takže - sice to není správně, nepřečetl 'r', což předpokládám, že by se mu s větším množstvím textu snad i povedlo. Rozhodně je to ale o míli lepší, než to, co vám vykvákl ChatGPT.
Takže asi takový je rozdíl mezi kvalitou ChatGPT (o kterém se všude nejvíc mluví) a jinými LLM. Tím netvrdím, že by to placený ChatGPT nezvládl líp (nemám jak otestovat) a taky netvrdím, že by byl ClaudeAI lepší i v jiných úkolech. Můžete zkusit free verzi toho ClaudeAI (model Sonnet), což zase já teď s mám předplatným nemám jak udělat. Jen je potřeba dávat pozor na to, že když se do něj nahrává obrázek, má omezení na max. velikost delší strany obrázku a na max. počet tzv. tokenů, které obrázek spotřebuje. Když to přešvihnete, systém automaticky sken přeškáluje tak, aby limitům vyhovoval (takže ho prostě zmrší). Do Opusu se dá cpát daleko větší kvantum dat (zase to daleko rychlej žere předplacené prostředky), Sonnet má limity podstatně menší. Kdybyste to zkoušel, tak se ClaudAI zeptejte, jaké ty limity má - on to v dokumentaci najde a celkem solidně to popíše.