Svědci

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Svědci

Příspěvekod terminal » sob říj 09, 2010 18:12

Dobrý den, prosím o pomoc s přečtením svědků - cokoli tam k přečtení je?
http://digi.ceskearchivy.cz/cs/3955/87
4. zápis vlevo. Můj předek Karel Wrána se do Čejova přiženil, ale nějak se nemohu hnout z místa odkud. Podle soupisu poddaných podle víry z r.1651 byli široko daleko jediní Wránovi právě v Plačkově, ale Nějak se nemohu hnout dále od svatby 1793. Zkouším tedy jestli něco "neprozradí" svědci svatby. Děkuji.
terminal

Re: Svědci

Příspěvekod Claricia » sob říj 09, 2010 18:49

terminal píše:Dobrý den, prosím o pomoc s přečtením svědků - cokoli tam k přečtení je?
http://digi.ceskearchivy.cz/cs/3955/87
4. zápis vlevo. Můj předek Karel Wrána se do Čejova přiženil, ale nějak se nemohu hnout z místa odkud. Podle soupisu poddaných podle víry z r.1651 byli široko daleko jediní Wránovi právě v Plačkově, ale Nějak se nemohu hnout dále od svatby 1793. Zkouším tedy jestli něco "neprozradí" svědci svatby. Děkuji.

Bohužel asi neprozradí, jedná se o rychtáře a podruha, ale bez uvedení místa původu, takže zřejmě ze stejné vsi, kde se konala svatba... Co se týká Karla, je uveden věk 20 let, takže bych na narození prohledala léta 1760-1775, protože člověk nikdy neví, kolik let farář přisadil nebo ubral.. :)
Blanka Lednická (Claricia)
claricia@nase-koreny.cz
Střípky z matrik
Firemní stránky (přepisy, překlady, rešerše, kurzy)
Firemní stránky na Facebooku
Claricia

Oblast pátrání: Telčsko, Třešťsko, Písecko, Vizovicko, Rakovnicko, Kolínsko, Velká Losenice a okolí, Kateřinky u Opavy a okolí, Velké Opatovice a okolí, Čestice na Strakonicku a okolí, Radnice (RO) a okolí

Příspěvekod Michael » sob říj 09, 2010 19:04

Já nevím, zda si rozumíme. Ve 4. zápise vlevo není podle mne žádný Vrána. Za svědky tam jsou Šimon Maršík, rychtář čejovský (jak je na té stránce téměř tradicí) a sedlák Jiří Kubíček. Odkud ovšem ten je nepoznám.
Michael

Příspěvekod Claricia » sob říj 09, 2010 19:09

Michael píše:Já nevím, zda si rozumíme. Ve 4. zápise vlevo není podle mne žádný Vrána. Za svědky tam jsou Šimon Maršík, rychtář čejovský (jak je na té stránce téměř tradicí) a sedlák Jiří Kubíček. Odkud ovšem ten je nepoznám.

Jedná se o 3. zápis, tam Karel je - tazatel si zřejmě spletl první "řádek", kde jsou popisy kolonek, se zápisem.
Blanka Lednická (Claricia)
claricia@nase-koreny.cz
Střípky z matrik
Firemní stránky (přepisy, překlady, rešerše, kurzy)
Firemní stránky na Facebooku
Claricia

Oblast pátrání: Telčsko, Třešťsko, Písecko, Vizovicko, Rakovnicko, Kolínsko, Velká Losenice a okolí, Kateřinky u Opavy a okolí, Velké Opatovice a okolí, Čestice na Strakonicku a okolí, Radnice (RO) a okolí

Příspěvekod terminal » sob říj 09, 2010 20:02

Claricia píše:
Michael píše:Já nevím, zda si rozumíme. Ve 4. zápise vlevo není podle mne žádný Vrána. Za svědky tam jsou Šimon Maršík, rychtář čejovský (jak je na té stránce téměř tradicí) a sedlák Jiří Kubíček. Odkud ovšem ten je nepoznám.

Jedná se o 3. zápis, tam Karel je - tazatel si zřejmě spletl první "řádek", kde jsou popisy kolonek, se zápisem.

Ano, je to třetí zápis.. Omlouvám se za mystifikaci
terminal

Zpět na VYŘEŠENO