o 1762 Rosice latina

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

o 1762 Rosice latina

Příspěvekod luko » pon bře 31, 2014 13:11

25.9.1762 poctivý mládenec František,syn Ondřeje Tejkala z Příbrami
poctivá panna Rozálie , dcera Jiřího? Sedláka,občana ???
Potřebuju zjistit , odkud byla nevěsta.Nemůžu totiž najít narození dcery Anny Tejkalové (asi 1763) a doufám,že by to mohlo být vodítko.Díky.LuKo.
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=518
Ty LuKo
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
luko

Oblast pátrání: Oslavany,Ivančice,Rosice,Křižanov,Vysoké Popovice,Čučice,Mohelno,Troubsko,Dolní Kounice,Neslovice,Budišov,Tasov,Velké Meziříčí,Netín
Bystřice n. Pernštejnem, Boskovice, Olešnice, Štěpánov n. Svratkou, Kunštát, Sulkovec, Prosetín, Doubravník, Nedvědice, Sebranice, Strážek, Zábrdovice, Svratka, Dolní Loučky, Lysice, Kuřim

Re: o 1762 Rosice latina

Příspěvekod Karolina Vernerova » pon bře 31, 2014 13:28

to je tak na křišťálovou kouli.... :-(
pokud to někdo nevyluští, bylo by snad lepší napsat do archivu, ať to přeskenují.....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod Zora » pon bře 31, 2014 16:11

Nemohly by to být Zakřany? Ve 20. století tam i žila rodina Tejkalů.
Latinský název pro tuto obec jsem nenašla. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Kašpar » pon bře 31, 2014 16:27

vypadá to jako Kravijanio nebo Kranjanio
Obrázek
http://img24.eu/v-m3g3jbah.jpg
Kašpar

Příspěvekod Zora » pon bře 31, 2014 16:33

Košíkov, Krokočín, Křižanov?
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod luko » pon bře 31, 2014 17:42

Zakřany nevylučuju,ale nějak je tam nevidím... :(
Ty LuKo
luko

Oblast pátrání: Oslavany,Ivančice,Rosice,Křižanov,Vysoké Popovice,Čučice,Mohelno,Troubsko,Dolní Kounice,Neslovice,Budišov,Tasov,Velké Meziříčí,Netín
Bystřice n. Pernštejnem, Boskovice, Olešnice, Štěpánov n. Svratkou, Kunštát, Sulkovec, Prosetín, Doubravník, Nedvědice, Sebranice, Strážek, Zábrdovice, Svratka, Dolní Loučky, Lysice, Kuřim

Příspěvekod Zora » pon bře 31, 2014 17:52

Luko, já tam, příznávám, vidím jen cosi uprostřed, zdá se mně to jako rz, cz s háčkem. na konci je O, ale to jsou obvyklé koncovky zapisujícího. První písmeno vůbec nepoznám a co je před cz - to nevím, jen - pokud mě něco napadne. tak zkouším, zda by se to vešlo...
Omlouvám se, u mě to není o čtení. Snad ale třeba někoho vyprovokuju, jak znalci uvidí, že se pletu do čtení, tak mě opraví :-))),
Osobně to čtu jako Komorzanio. což je blbost.
PS - Ze Zakřan jsem měla spolužáka tohoto příjmení na gymplu. Z
Zora

Příspěvekod Věra Mátlová » pon bře 31, 2014 18:07

Svádí mě to taky ke čtení Komorzanio - Komořany jsou od Rosic ale nějakých 40 km. Sedlákovi tam nejsou, je tam rodina Georga Bauera, dokonce mají dceru Rozálii ale až v roce 1761. Georg Bauer se žení jako mládenec v roce 1749. Takže tudyma asi ne.
Místo toho konce -řany bych eventuálně brala i -ečany.
Jinak mám kamarády Sedláky v Šošůvce a podle webu kde jseme.cz je tam taky nejvíc výskytů toho jména, takže bych s pátráním začala asi tam někde (okresy Blansko a Boskovice).
kozulena
Věra Mátlová

Příspěvekod luko » pon bře 31, 2014 18:34

Jdu hledat v mapě,třeba něco naskočí.Všem děkuji za snahu...
Ty LuKo
luko

Zpět na VYŘEŠENO