Vaníček - vyřešeno

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Vaníček - vyřešeno

Příspěvekod Šušara » ned bře 09, 2014 12:20

Hledám svého pradědečka Vaníčka Antonína - prosím o zprávy, v kterých obcích bych mohla toto příjmení najít. Jedná se o rok 1876. Díky Helena
Naposledy upravil Šušara dne ned kvě 25, 2014 7:38, celkově upraveno 1
Šušara

Oblast pátrání: Praha-západ, Příbramsko, Rakovnicko, Berounsko, Praha-východ, Třebíčsko, Hrubý Jeseník, Ledečko,
Úžice, Mladá Vožice, Vlašimsko, Choustník, Mazelov (ČB), Praha, a v okolí uvedeného

Re: Vaníček

Příspěvekod Karolina Vernerova » čtv bře 13, 2014 13:43

Dobré odpoledne Heleno,
nerada bych nosila dříví do lesa, ale co kdyby....
V tomto Vašem příspěvku jsem si přečetla, že AV přišel do Prahy kolem 1870, tak z toho usuzuji, že šlo o někoho, kdo se narodil před 1850.
viewtopic.php?f=4&t=7173&p=49460&hilit=van%C3%AD%C4%8Dek#p49460
(strana 2: "Asi úplně mimo mám: Vaníček (cca 1870 bytem Praha, ale přišel bůhví odkud) sice je to můj pradědeček, ale nikdo z příbuzných nic neví.")

Tady v PPP je tento dokument
http://digi.nacr.cz/prihlasky2/images/0 ... 000812.jpg
a tam je o jistém AV, narozeném 1849 v Sepekově, okres Milevsko....
Nemohl by to být on? Nebo nějaký příbuzný.....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod Šušara » čtv bře 13, 2014 17:50

Dobrý den a dík za odpověď. To asi 1870 bylo myšleno jako datum narození, už jsem zjistila od maminky, že se narodil 17.2.1876, ale kde to neví. Byl to můj pradědeček, ale zemřel (1921) 40 let před prababičkou. Ta bohužel jeho dokumenty neuchovala. Toho AV 1849 ze Sepekova jsem zjistila, dokonce i jednoho narozeného 1875, ale není to on.
I tak moc díky.
Helena
Naposledy upravil Šušara dne čtv bře 13, 2014 18:42, celkově upraveno 1
Šušara

Oblast pátrání: Praha-západ, Příbramsko, Rakovnicko, Berounsko, Praha-východ, Třebíčsko, Hrubý Jeseník, Ledečko,
Úžice, Mladá Vožice, Vlašimsko, Choustník, Mazelov (ČB), Praha, a v okolí uvedeného

Příspěvekod Zora » čtv bře 13, 2014 17:59

1870 bylo myšleno jako datum narození, už jsem zjistila od maminky, že se narodil 17.2.1786,
asi překlep ve staletích :-)))
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Šušara » čtv bře 13, 2014 18:42

Díky za upozornění :), fakt to byl překlep.
Šušara

Příspěvekod Zora » čtv bře 13, 2014 18:50

Naprosto netuším, zda by to mohlo být z Moravy, u nás - Ivančice - je rod Vaniček, jen zkusmo jsem koukla do čitelného indexu - rok 1893 .
Zbytek je na Vás, já bych Vás svým čtením jen mátla. Z
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=19
Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Pichnat4 » čtv bře 13, 2014 19:21

Šušara píše:Hledám svého pradědečka Vaníčka Antonína - prosím o zprávy, v kterých obcích bych mohla toto příjmení najít. Jedná se o rok 1876. Díky Helena

Dobrý den,

a když půjdete po všech zápisech v matričních knihách, tak se mi nechce věřit, že by tam nebylo místo narození pradědečka.
Pichnat4

Oblast pátrání: Rakovnicko, Lounsko, Žatecko, Berounsko, Rokycansko

Příspěvekod Šušara » čtv bře 13, 2014 20:12

Zora píše:Naprosto netuším, zda by to mohlo být z Moravy, u nás - Ivančice - je rod Vaniček, jen zkusmo jsem koukla do čitelného indexu - rok 1893 .
Zbytek je na Vás, já bych Vás svým čtením jen mátla. Z
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=19
Zora

Díky, samozřejmě vyzkouším, sice je to daleko, ale manželův rod se stěhoval v 17 stol. z Mazelova (od Č.Budějovic) do Třebíče a na přelomu 19. a 20. zase ke Kladnu, tak proč ne. :) Zatím jsem zkusila všechny možné obce, kde byla o Vaníčkových zmínka, ale pořád nic.
Hezký večer
Helena
Šušara

Příspěvekod Šušara » čtv bře 13, 2014 20:15

Pichnat4 píše:
Šušara píše:Hledám svého pradědečka Vaníčka Antonína - prosím o zprávy, v kterých obcích bych mohla toto příjmení najít. Jedná se o rok 1876. Díky Helena

Dobrý den,

a když půjdete po všech zápisech v matričních knihách, tak se mi nechce věřit, že by tam nebylo místo narození pradědečka.

Určitě někde bude, ale kde? Prababička byla z Ledečka a spolu s pradědečkem se odstěhovali do Prahy. Všechny možné matriky z okolí Prahy, ba i jinde, mám prolezlé a nic a nic a nic :).
Šušara

Příspěvekod Karolina Vernerova » čtv bře 13, 2014 20:36

No dělala bych si naděje na digitalizaci v AHMP
"bude se dělat Soupis pražského obyvatelstva 1830–1949, Pražané. Navrženo 50 krabic, tj. 20 000 snímků. Krabice č. 279–328 (rozsah příjmení Slaba – Vlček)
http://www.ahmp.cz/page/docs/plan-digitalizace-2014.pdf
myslím, že byste mohla mít štěstí- že budou mít nějakou "domácnost"
jejich sňatek máte?
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník

Příspěvekod Šušara » čtv bře 13, 2014 20:50

Nemám bohužel nic kromě data narození. O té digitalizaci jsem četla. tak snad tam něco najdu. Bydleli na Žižkově, tak snad tam budou.
Šušara

Příspěvekod Karolina Vernerova » čtv bře 13, 2014 21:02

a že by svatba byla v Ledečku vylučujete? (kam se sakryš v téhle větě píše čárka :-))
TY Karolina
Karolina Vernerova

Příspěvekod Šušara » čtv bře 13, 2014 21:07

Nevylučuji, ale nenašla jsem ji v indexu. Chystám se výhledově na Chodovec, tak tam snad něco objevím.
Šušara

Příspěvekod Pichnat4 » pát bře 14, 2014 6:28

Šušara píše:
Pichnat4 píše:

Dobrý den,

Určitě někde bude, ale kde? Prababička byla z Ledečka a spolu s pradědečkem se odstěhovali do Prahy. Všechny možné matriky z okolí Prahy, ba i jinde, mám prolezlé a nic a nic a nic :).

Takže jste šla i po zápisech v živých matrikách?
Pichnat4

Oblast pátrání: Rakovnicko, Lounsko, Žatecko, Berounsko, Rokycansko

Příspěvekod drobcek22 » stř bře 19, 2014 22:50

drobcek22

Další

Zpět na Hledá se!