sňatek 1929 opava němčina

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Re: sňatek 1929 opava němčina

Příspěvekod Zora » sob pro 07, 2013 14:34

souhlasím s vámi, že onen obvod není ještě online. ale jistotu, že se Franz Rinda narodil práve zde, taky nemáte :-)))
pokud jeho matka byla pomocná dělnice, mohla, ale nemusela rodit doma. Neznám její rodinné zázemí, sice se ve vídeňském tisku toto příjmení objevuje v souvislostí s úmrtími před r. 1900, ale mohla stejně tak bydlet pouze na nějaké společné ubytovně, podobné, jakých bylo spousty třeba v Brně, a pak rodila někde v porodnici. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod palimak » sob pro 07, 2013 14:59

asi jo vám povím v našem rodu od maminky i tatínka je to sranda bud se dozvím o předcích takové věci co sem se divila a některé dohledat je detektivka a dokonce jeden předek od otce ze strany zemřel 2 x a od maminky také to byl zrovna otec emilie ale to vypadá že mu někdo zcizil doklady pak přijel do opavy byl nemocný umřel a pak v matrice narozených je umrtí 1921 v opavě a přitom zemřel o 4 roky později v brance u opavy no a takových paradoksů mohlo být kdysi více se člověk při hledání diví někdy sei zasměje je to zajímavé,ale největší problém mě dělá kurent pokud jsou potomci a pak v pozdějších matrikách u dětí je psáno česky je to supr ale jinak jen odhadovat a pak ještě pokud máte předka co byl kočí byli chudí měli 7 dětí každé se narodilo jinde a o tom vůbec nevíte a akorát má maminka která je dcera právě dítěte co rodiče kočovali je to horor je najít a ještě ke všemu maminka byla předposlední rodiče ji umřeli jak byla malá nikdy o předcích nemluvili no a už žije jen jeji 89 leta sestra ktera si moc nemamatuje už rok hledám jen rod od mého dědečka z matčiny strany a mu také rodiče to byl pravě franz štefek také umřeli brzo nejmladší děti měli 2 roky jak zemřeli a nejstarší měl 19 let a to vše pátrám už sem skoro všechny našla tak ještě jednou moc děkuji s překladem a budu ted hlídat kdy se zveřejní matriky 8 videňského obvodu
palimak

Příspěvekod Zora » sob pro 07, 2013 15:10

Neznáte třeba náhodou nějaká křestní jména od rodičů Josefy? Je to nepravděpodobné, ale jak jsem zminovala, vyskytuje se toto jméno ve Vídni, mezi prostými obyvateli, je možné, že by se mohlo jednat o nějaké souvislosti.
Opavsko neznám, tam bych radila zbytečně, ale Jižní Mopravfu, Brno, Vídeň, tam trošičku přehled mám.
Ještžě se zkusím podívat do vídenských adresářů
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod palimak » sob pro 07, 2013 16:31

ne neznám teprve ve středu tento týden sem osobně jela na matriku do fulneku kde mi vytiskli matriční zápis emilie a dle zápisu v matrice sem zjistila,že se vdala v opavě a tam sem poprvé zjistila jak se jmenoval jeji manžel a to co ste mi pomohli přeluštit jinak o rodině rinda nic nevim a právě sem nějak se chtěla dobádat víc kdybych našla matriční zápis františka rindy narození možná že tam bude kde a kdy umřel a pak bych třeba mohla bádat více po sestře mého dědečka emilii a jejim manželovi františku rindovi a dětech jedine co měla moje maminka a co věděla že jeji otec ferdinand měl sestru milku a to bylo vše a měl foto jejich 3 děti co u sebe mám ale na fotce neni kdy to bylko foceno nic a má maminka si myslela nevim kde to slyšela že emilie měla na fotce jmeno jak ji říkali milka a asi golová no a složitou cestou sem se dopátrala až k pravému jménu emilie i kdy se narodila a kde no a k tomu mě zase pomohl servr family search tam sem o dětech františka štefka našla ve sčitani lidu z melče 1910 ale jak říkám u nich je to složité každé dítě se narodilo jinde i dědečka sem nemohla najít ferdinanda maminka měla jak se kdysi psalo v listech ne kde se otec a děda narodil ale kde zrovna pobyvali v čase porodu a jake měli zaměstnání a jediné štěstí že maminka věděla kdy asi a kde zemřel jeji otec a podle toho sem začala hledat rod mám ho vytisklý do roku 1770 i mám udělaný rodokmen i u mého otce rod ale mám některé místa kde si nevím rady no teprve rod hledám no v dubnu 2014 to budou 3 roky a stále je co hledat mám na myheritage 5 rodokmenů a ještě nemám všechny a je pořád něco doplnovat a pořád hledám nějaké novinky ale opravdu o rodině rinda nevim nic ale mě tak napadlo ono možná jeho maminka se vdala ve vídni po jeho narození zkusím jestli se v tom vyznám jestli nebude někde v oddacích matrikách ale jestli to zase byla víden 8 tak n ic nenajdu...až když to zveřejní
palimak

Příspěvekod Zora » sob pro 07, 2013 17:00

http://www.digital.wienbibliothek.at/wb ... view/61914
nevím, zda se to zobrazí.
ve vídenském adresáři je k roku 1891 uváděn
Rinda Anton, obuvník, V obvod
Rinda Franz, zámečník II. obvod
jsou tam i celé adresy, ale to se mně špatně čte.
k r. 1901 není uváděno toto příjmení vůbec.

Vím, že jsem v tisku našla oznámení příjmení Rinda,
http://anno.onb.ac.at/anno-suche/#searc ... ace%3AWien

1845 Katarina Rinda, služebná, 22 roku, nervová horečka
1868 Heinrich Rinda -
1864 Marie Rinda, Handarbeiterin, slovník to překládá jako manuální dělnice, ale já si myslím, že prováděla ruční práce, nevím, jak se to řekne česky, třeba pletení, háčkování...

Třeba by z toho šla vyčíst a pospojovat nějaká historie, Z
Zora

Příspěvekod palimak » sob pro 07, 2013 17:34

vy jste užasná jak to ovládáte supr a hlavně že víte kde hledat jak se říká to chce čas a zkušenosti a hlavně umět aspon trochu němčinu a staroněmecké písmo kurent zkusím se tam večer podívat až malý usne určitě jestli se dobře podívám tam něco najdu bezva moooc děkuji
palimak

Příspěvekod palimak » sob pro 07, 2013 18:22

já na to nespěchám dělám rodokmen skoro 3 roky a každá jak se říká podaná ruka je vítána byla byste moc hodná ,kdybyste měla čas třeba i v příštím roce a něco více o rodině rinda našla byla bych ráda -pokud by to bylo v mých silách ráda bych se vám za váš čas nějak revanšovala ještě jednou moc děkuji
palimak

Příspěvekod Zora » sob pro 07, 2013 19:20

odměna je ve Vaší radost a také v tom, že po čase budete Vy pomáhat zase někomu jinému. Z
Zora

Příspěvekod palimak » sob pro 07, 2013 20:24

děkuji moooc ještě jednou
palimak

Předchozí

Zpět na VYŘEŠENO