oddací list sokolnice 1866

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

oddací list sokolnice 1866

Příspěvekod laca » pát lis 22, 2013 21:14

můžete mi prosím pomoci s přečtením zbylých slov v textu? nevím si s tím vůbec rady.
jedná se o latinu nebo němčinu? ještě stále se mi to nedaří rozpoznat.
děkuji moc za pomoc.

21. may 1866
Johan Ch_rnityn, farar
_ _ _ zalit.Beziert _ _ roto 4 mai 866 _ 3291
164
Jan Pharmorohi_ tach III.fafs R 866 N. 5
Ženich: Mathias Mrkwica _ von Sokolnity _ Saf….. Martin Mrkwica Chau…. (není to chalupník?) von Sokolnity, _ Františka _ Bartak _ von Sokolnity, bwidi (oba) katholischi
Nevěsta: Anna Slezak _ Tahkar von P_r___rilka _ Mathias Slezak _ von Sokolnity _ _ _ _ _ Johan Satka _ von Sokolnity, _ _
Svědci: josef Da__ek, _ von Sokolnity
Jiřit _ _ _ Von Sokolnity _
Přílohy
matěj mrkvica-anna_1866.jpg
matěj mrkvica-anna_1866.jpg (226.5 KiB) Zobrazeno 256 krát
laca

Re: oddací list sokolnice 1866

Příspěvekod artepa » pát lis 22, 2013 21:26

Je to němčina, jen pokus a malé doplnění
laca píše:můžete mi prosím pomoci s přečtením zbylých slov v textu? nevím si s tím vůbec rady.
jedná se o latinu nebo němčinu? ještě stále se mi to nedaří rozpoznat.
děkuji moc za pomoc.

21. may 1866
Johan Ch_rnityn, farar
_ _ _ zalit.Beziert _ _ roto 4 mai 866 _ 3291
164
Jan Pharmorohi_ tach III.fafs R 866 N. 5
Ženich: Mathias Mrkwica Häusler_ von Sokolnity _ehelich (manželský) Saf….Sohn das. Martin Mrkwica Chau…Häusler (domkař). (není to chalupník?) von Sokolnity, _ und das Františka _geboren Bartal? ??? Bartak _Häusler von Sokolnity, bwidi (oba) katholischi
Nevěsta: Anna Slezak _unehelich Tochter das Veronika geboren Mathias Sl. Tahkar von P_r___rilka _ Mathias Slezak _Häusler von Sokolnity _ _ _ _ _und das Anna geboren Johan Satka _Häusler von Sokolnity, _ _ katolish ???
Svědci: josef Da__ekDwořak?, _ 1/2 ???von Sokolnity
Jiřit Jiřik Do??? _ _ _ Von Sokolnity _
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Re: oddací list sokolnice 1866

Příspěvekod Gabi » sob lis 23, 2013 10:33

Dobry den,

21 Mai.
Johann Chormitzer Pfarrer
Ehelizenz vom k.k. polit(ischen) Bezirksamte Brünn ddo (de dato) 4. Mai 1866 Nro 3291/154.
Im Pfarrarchiv Fach III, Fasc(ikel) A 866 Nro. 5
-
80/83 Sokolnitz
-
Mathias Mrkwica Häusler von Sokolnitz, ehelicher Sohn des Martin Mrkwica, Häuslers von Sokolnitz und der Franziska geb(orene) Bartel (Bartholomäus) Negeschleba, Häusler von Sokolnitz, beide katholisch u(nd) todt
-
Anna Slezak, uneheliche Tochter der Veronika, geborene Mathias Slezak, Häusler von Sokolnitz u(nd) der Agnes geborene Johann Fatka, Häusler von Sokolnitz, katholisch und todt.
-
Josef Dwořak / ½ Lähner von Sokolnitz
Jiřik Dolezel / Ausgedinger von Sokolnitz
beide katholisch
:) Gabi
Gabi

Oblast pátrání: Stříbro/Mies; Sulislav/Solislau; Pňovany/Piwana; Stod/Staab; Chotěšov/Chotieschau

Zpět na VYŘEŠENO