Svatba 1743 Popelištná čeština - Vyreseno dekuji

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Svatba 1743 Popelištná čeština - Vyreseno dekuji

Příspěvekod lpatha » stř lis 13, 2013 17:38

Dobryý den, prosím o potvrzeni a pripadne doplneni prvniho zaznamu na prave strane.

http://digi.ceskearchivy.cz/cs/2679/313

Léta 1743 dne 24. listopadu oddal Jan ??? ??? postivího mladence Tomáše, syna Jana Pathy z Brtný, s ??? ??? Magdalenou dcerou Jakuba Chuchla? z Popelištný ???, družba Matej? Chuchel ??? Kateřina dcera Václava Chuchla z Popelištný.

Take nevím proc je tento zaznam přeškrtnut :(.

Moc dekuji za pomoc.
LP
Naposledy upravil lpatha dne stř lis 13, 2013 18:31, celkově upraveno 1
lpatha

Re: Svatba 1743 Popelištná čeština

Příspěvekod Věra Mátlová » stř lis 13, 2013 18:16

Léta 1743 dne 24. listopadu oddal jsem já Tomáš Zimmermann poctivího mladence Tomáše, syna Jana Pathy z Brtný, s poctivou děvečkou Magdalenou dcerou Jakuba Chuchla z Popelištný poddaný arcibiskupský, družba Matěj Chuchel družička Kateřina dcera Václava Chuchla z Popelištný.
To přešktnutí mi není jasný, jediná odlišnost od ostatních zápisů je v tom, že tam není uvedeno "po trojích ohláškách" - ale na dalších stránkách je těch přeškrtnutých víc, tak to spíš vypadá, že si někdo označil ty zápisy kvůli nějaké jiné evidenci - třeba pro zpracování indexů nebo něco podobného.
kozulena
Věra Mátlová

Příspěvekod Slim » stř lis 13, 2013 18:28

Léta 1743 dne 24. listopadu oddal jsem ja Tomáš Junerman poctivého mladence Tomáše, syna Jana Pathy z Brtný, s poctivou děvečkou Magdalenou dcerou Jakuba Chuchla z Popelištný poddaní arcibiskupští, družba Matěj Chuchel družička Kristýna dcera Václava Chuchla z Popelištný.

Proč je přeskrtnuto netuším, nejčastěji pro to, že to patřilo do matriky jiné obce v rámci farnosti, ale to pak bývá nepřeškrtnuto ještě i v té správné matrice. Ale takové škrtnutí bez poznámky se mi nezdá, třeba si jenom farář něco značil a počítal. Obzvlášť když o kousek níže je další přeškrtnutí.

PS: Koukám, že jsme se s paní Mátlovou téměř shodli, ale ja družičku vidím jako Kristýnu
Slim

Oblast pátrání: Kunčice nad Ostravicí (Velké Kunčice, Ostrava-Kunčice)
Hrabová (Velká Hrabová, Ostrava-Hrabová)

Příspěvekod lpatha » stř lis 13, 2013 18:30

Dekuji Vam
lpatha

Zpět na VYŘEŠENO