Narození, 1866, Klenčí, němčina - vyřešeno

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Narození, 1866, Klenčí, němčina - vyřešeno

Příspěvekod W4S3K » úte lis 12, 2013 16:36

Dobrý den,
rád bych poprosil o pomoc s tímto zápisem:

http://actapublica.eu/matriky/plzen/pro ... strana=142 - 1.řádek

28.srpna 1866; Simon Feuerfeil; Klenčí 40 zrütav Lenght Kiltnar Rund; Simon Feuerfeil, haüsler und uhel sohn + Casper Feuerfeil haüsler in Klenčí 40, und da Margareth, geb. Sokoll ornenen da N.42; Margarerth unhefe (nemanželská?) tochter von Anna unhefe tochter von Dorothea ufaf tochter von Johann Formánek züvohnerin in Klenčí N.19 und von Margareth, geb. -

A ještě bych se rád zeptal na jednu otázku, která se čtením uplně nesouvisí, ale ať tu moc nespamuju.
Teprve teď jsem zjistil, že většina digitálních knih, ze kterých čerpám, jsou druhopisy. Při jednom hledání narození, kde znám přesný datum, místo atd nejsem přesto schopen zápis nalízt. Setkal se s tím už někdo a je tedy nějak běžné, že ho zapisující zapoměl přepsat? Omylem, ale i třeba úmyslem? Nebo si tohle opravdu hlídali, že mám třeba jen špatný informace a hledám jinde?

Děkuji všem za pomoc :)
Naposledy upravil W4S3K dne úte lis 12, 2013 20:44, celkově upraveno 1
W4S3K

Oblast pátrání: Klenčí pod Čerchovem, Ledeč nad Sázavou, Klatovy, Přeštice

Re: Narození, 1866, Klenčí, němčina

Příspěvekod Karolina Vernerova » úte lis 12, 2013 16:54

to podivné slovo, co Vás trápí je ehelicher (a jeho zkratky) pro manželský/-á a unehelicher pro nemanželský/-á
:-)
a jinak vcelku souhlasím- ale nejsem super čtec....

28.srpna 1866; Simon Feuerfeil; Klenčí 40 Tauter Le??? Kilten??? (netuším, o co jde); Simon Feuerfeil, haüsler und ehel sohn des + Casper Feuerfeil haüsler in Klenčí 40, und des? Margareth, geb. Sokoll ??? won (von) da N.42;
Margarerth unehel. tochter der Anna unehel. tochter der Dorothea ehel tochter der Johann Formánek züvohnerin (inwohner?, tj. to samé) in Klenčí N.19 und von Margareth, geb. --

K druhé otázce- jsou to opisy, ale moc tam, jak jsem tady četla, chyby nebývají. Napadlo mne, zda nemáte dvě řady matrik- jako je v Teplicích a leckde jinde....

Dejte sem informace, které máte a napište, kde jste hledal- třeba někdo najde/bude vědět.
Naposledy upravil Karolina Vernerova dne úte lis 12, 2013 16:56, celkově upraveno 1
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod karels » úte lis 12, 2013 16:56

pokus o doplnění:
28.srpna 1866; Simon Feuerfeil; Klenčí 40 ? Bezirk, Pilsner Kreis; Simon Feuerfeil, haüsler und ehelicher Sohn + Casper Feuerfeil Haüsler in Klenčí 40, und der Margareth, geb. Sokol ? von da N.42; Margarertha unehelicher (nemanželská) Tochter der Anna unhelicher Tochter der Dorothea ehelicher Tochter des Johann Formánek Inwohners in Klenčí N.19 und der Margaretha, geb. -
karels

Oblast pátrání: H.Brod, Klatovy, Kroměříž, Náchod, Ostr. Nová Ves, Prostějov, Přerov, Telč, Třebíč, Úpice, Miroslav, Ořechov

Příspěvekod Karolina Vernerova » úte lis 12, 2013 16:58

to karels: jasně- bezirk a kreis- jsem byla úplně mimo :roll:
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník

Příspěvekod W4S3K » úte lis 12, 2013 18:54

Děkuju Vám moc :)

Karolina Vernerova píše:
K druhé otázce- jsou to opisy, ale moc tam, jak jsem tady četla, chyby nebývají. Napadlo mne, zda nemáte dvě řady matrik- jako je v Teplicích a leckde jinde....

Dejte sem informace, které máte a napište, kde jste hledal- třeba někdo najde/bude vědět.

Jde taky o Šimona Feuerfeila, ale podle všeho narozeného 26.11.1891. Mám jeho originální křestní i úmrtný list, což si myslím, že by měl být dobrý zdroj informací, kde datum sedí

a ještě teď jsem si ověřoval pár informací a zjistil, že sem vlastně hledal někoho jinýho, jelikož se narodil jako nemanželský pod jiným přijmením .. sice mi trochu vrtá hlavou, jaktože na křestním listu je vše jinak, ale to hlavní už vím :)
W4S3K

Příspěvekod Karolina Vernerova » úte lis 12, 2013 20:23

fajne, takže vyřešeno? označil byste to, prosím?
TY Karolina
Karolina Vernerova

Re: Narození, 1866, Klenčí, němčina - vyřešeno

Příspěvekod W4S3K » úte lis 12, 2013 20:45

ano, děkuju :)
W4S3K

Zpět na VYŘEŠENO