Živá matrika - jehla v kupce sena Vyřešeno

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Živá matrika - jehla v kupce sena Vyřešeno

Příspěvekod LucieZach » ned říj 27, 2013 16:15

Dobrý den všem, vzhledem k tomu, že mi dnes nefunguje actapublica a mám chvilku, tak jsem se chtěla zeptat vás zkušenějších na radu. Potřebuji vyhledat biologického otce mého taťky. Vím však minimum informací. Také jsem letos hledala žijící příbuzné, ale vždycky pocházeli z nějaké vesničky a doteď jsem narazila na samé ochotné lidi a k příbuzným jsem se dostala bez toho, abych zvedla zadek z domova. Jenže tento pán pochází z Prahy, měl se tam narodit a co vím, tak i zemřít. Čili hledání jehly v kupce sena. Vím jen jméno a příjmení (ještě ke všemu tuctové) a bydliště Praha. Mám ho zapsaného v rodném listě. Nechci dělat žádný rodokmen z jeho strany, jen by mě zajímalo, kdy se narodil, kdy zemřel a hlavně nač zemřel. Dá se k takovýmto informacím vůbec dostat? Jediným jeho dítětem byl můj taťka, víme, že už nikdy žádné děti neměl. Nevím ani, kdy si bral mou babičku. Ta o něm mluvit vůbec nechce. Bylo by mu kolem 75 let, možná i víc. Jeho příjmení neneseme, babi se vdala a on se svého syna zřekl a vzal si ho náš děda za svého. Poradil by mi někdo, kam bych se mohla obrátit? Děkuji a budu vděčná za jakoukoliv pomoc.
Naposledy upravil LucieZach dne stř říj 30, 2013 13:09, celkově upraveno 1
LucieZach

Re: Živá matrika - jehla v kupce sena

Příspěvekod Slim » ned říj 27, 2013 16:44

Nejjednodušší je přesvědčit babičku o tom, že Vám o to opravdu jde a ať Vám sdělí co nejvíce informací.
Slim

Oblast pátrání: Kunčice nad Ostravicí (Velké Kunčice, Ostrava-Kunčice)
Hrabová (Velká Hrabová, Ostrava-Hrabová)

Příspěvekod LucieZach » ned říj 27, 2013 16:54

To už jsem zkoušela, ale u nás je na to takový informační embargo :-( babi si s ním hodně vytrpěla a už se k tomu nechce vracet. Jen mě ještě napadlo, že vím, že pracoval jako horník u nás ve vsi. Myslíte, že kdybych se obrátila na obecní úřad, že tu něco najdu?
LucieZach

Příspěvekod Semik » ned říj 27, 2013 18:53

Píšete, že nevíte, kdy si bral babičku. Tušíte, kde mohli mít svatbu?
Semik

Oblast pátrání: Smrdov
Sázavka
Ovesná Lhota
Bačkov
Leština u Světlé

Příspěvekod Karolina Vernerova » ned říj 27, 2013 21:39

a co žádat o matriční výpis narození Vašeho otce? ne vystavení duplikátu, ale výpis.
třeba by tam něco bylo.....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod terminal » pon říj 28, 2013 6:52

No asi bych ještě zašel za Vaším taťkou a "prohrabal" se dokumenty co má, jestli tam něco nenajdete. Třeba by nějaké vodítko mohlo být v jeho rodném listě - původní adresa Vašeho biologického dědy a tam možná začít s pátráním (sčítání lidu a pod...).
terminal

Příspěvekod Karolina Vernerova » pon říj 28, 2013 7:25

v rodném listě otce to asi nebude, ale v té matrice by to mít měli
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod LucieZach » pon říj 28, 2013 7:30

Děkuji všem, přišlo mi několik soukromých zpráv, tak už asi vím, jak budu postupovat. Kdybych se mohla zeptat taťky a babi, tak by to bylo jednoduché, ale on pro naši rodinu prostě neexistuje. Nikdo o něm nechce mluvit, já sama to vím jen pár let. Můj taťka se s tím asi nikdy nesmířil, že se ho zřekl a že ho nikdy neviděl, a já sama bych to asi nezvládla. Je mi táty strašně líto. Nevím kde se brali, ale zkusím se zeptat ještě jedné příbuzné, to by možná mohla být stopa. Děkuju moc všem za pomoc :)
LucieZach

Zpět na Otázky a odpovědi