Tak mi to nedalo a skoukla jsem ty vaše Kokrdy podrobněji. V tom minulém případě podle mého vedle nejste vy, ale ten nebohý farář.
Jan Kokrda měl ve farnosti dle mého zdání tyto děti:
Josef nar. 25. 3. 1802 (snímek 28) - otec Ján Kokrda, invalida, kaprál, matka zapsaná Mariana dcera Petra Kriesmaiera z Topheim v Horním Falcu
8.8.1804 - Kateřina - viz výše
30. 9. 1807 - Jan Nepomucký (ten váš) - tam je matka Marie dcera Antonína Pistra z Topfreien ve Švábsku
18. 3. 1811 - Mariana (matrika 7, snímek 9) - matka je Mariana, dcera Antonína Pistra z Tophaimu N. 5, matky Barbory, Rýnská Falc
24. 11. 1816 - František Serafinský (matr. 7, snímek 83) - matka Marie Anna, dcera Antonína Kriesmayera, matky Barbory
Všechny děti krom prvního se narodily v č. p. 76, Josef v čísle 22. Jsem přesvědčená, že i ta matka je pořád stejná.
Je tady jedna past. Zároven mají ve farnosti děti Jan Kokrda a Marie Tomanová v č. p. 6. To jsou jiní lidé, brali se ve farnosti, on zemřel v roce 1812 ve 30 letech.
Ten "pravý" Jan Kokrda, jak píše Mirra, válečný invalida, později psán jako chalupník, zemřel 14. 11. 1825 (matrika 18, snímek 80) na souchotiny, věk 82 let. Jeho manželka uvedená jen jako vdova po Janovi 23. 11. 1832 (matr. 18, snímek 111) v 60 letech na "žloutenici". Sňatek ve farnosti, jak se dalo čekat, není.
Z toho vyplývají dvě věci: Jan Kokrda v době, kdy měl ve farnosti děti, byl věku značně pokročilého, jeho manželka o dost mladší. Byl to bývalý voják z napoleonských válek, zřejmě se oženil někde na Rýnu a farář měl z toho všeho zmatek. Podle věku u úmrtí se narodil kolem roku 1843 (ovšem plus minus 10 let - matriky zemřelých jsou strašně chybové). Naděje na dohledání sňatku je prakticky (podle mého) nulová, takže i pravděpodobnost, že Jana najdete a budete si jistá, že je to on.
To je tak všecko, co mě napadá