Tak já jsem se tím teď taky setkal poprvé. Malé děti většinou odbývali psotníkem. Jen pro doplnění vlákna sem napíšu o co jde. Krtice = tuberkulóza napadající lymfatický systém
Mě je jenom divné, že tento výraz se dost často u úmrtí v téhle matrice vyskytuje. Je tam hodně příčin úmrtí, které nejde přečíst,těžce se tim prokousávam.
jinak choroby jsou pro mne úplná španělská vesnice....zatím se je učím hledat... (větve mého rodostromu záhadně končí většinou na začátku 19. století, takže to nemám moc těžké- dá se to i číst, chvilkama)
Dosud ne,protože jsem nevěděla kde ho najdu, ale teď ,když jste mi to poslala tak tak jsem si adkaz hned uložila.Tohle fórum je ohromná pomoc a vy mladí se v tom rychleji orientujete. Moc díky,jste skvělí a určitě mezi vámi omládnu.Díky moc.
mrkněte do toho webu pořádně- je tam seznam i latinsky.... dneska jsem se cítila starší (nespala jsem), tak jste mne potěšila, že jsem mladá ať se daří....
Díky všem za pomoc.S tím slovníkem sedostanu i v povoláních dál, protože teď dolaďuju tyhle věci. Já už jsem u předků před rokem 1700, jenomže visím na matrikách, které před tímto obdobím pokud se týče sňatku asi neexistovaly.A narozeni konči rokem 1660. Ale i tak je to krásný pohled do minulosti.