Oddání, 1856, Petřvaldík, němčina - poznámka VYŘEŠENO,DĚKUJI

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Oddání, 1856, Petřvaldík, němčina - poznámka VYŘEŠENO,DĚKUJI

Příspěvekod Slim » pon črc 29, 2013 16:31

Jelikož němčina není má silná stránka, prosil bych o přečtení poznámky u svatby Františka Muchy (pocházel se Starého Dvora/Althof u Krmelína) a Kateřiny Honusové (její děda Tomáš Slíva je i mým prapraprapradědou v otcovské linii)

http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 63&scan=38

Vzhledem k němčině toho přečtu minimum, jen název obce - Gross Hrabova - dřívější Velká Hrabová, dnešní Ostrava - Hrabová

Pátrám ještě po sestře nevěsty. Oběma děvčatům rodiče zemřeli krátce po sobě v poměrně mladém věku (v roce 1848, Kateřina 10let a její sestra Marianna 17let, otec byl sedlák v Hrabůvce - dříve Klein Hrabova - dům č.3). Předpokládal jsem, že se o děti postarali kmotři z Hrabové, ale zde jsem již žádné informace nenašel a stopy se ztratily. Po nějaké době se mi podařilo najít díky MyHeritage mladší sestru, ale starší stále postrádám. Doufám, že mi poznámka u svatby pomůže zjistit další osud sester po smrti rodičů. Moc příbuzných z mé otcovské linie v dřívější době nepřežilo. Teprve praděda se do toho opřel se svýma 10 přeživšíma dětma. Takže za každý dohledaný osud jsem neskonale rád.
Naposledy upravil Slim dne úte črc 30, 2013 8:10, celkově upraveno 1
Slim

Oblast pátrání: Kunčice nad Ostravicí (Velké Kunčice, Ostrava-Kunčice)
Hrabová (Velká Hrabová, Ostrava-Hrabová)

Re: Oddání, 1856, Petřvaldík, němčina - poznámka

Příspěvekod Gabi » pon črc 29, 2013 23:14

Dobrý den Slim,

1856 Jänner (Januar) 29. Johann Waniek Lokalkaplan
9/3
Franz Mucha, Gärtler (malorolník) aus Althof, Sohn nach Franz Mucha, Bauer aus Altbiela (Stará Běla), und dessen Eheweibes Rosalia, geborene Georg Janoschka, BauersTochter aus Altbiela.
33
Katharina Honuß, Tochter des +Franz Honuß, Bauer (sedlák) aus Klein Hrabowa, und dessen Eheweibes Marianna, geborene Thomas Sliwa, HäuslersTochter aus Groß Kunzendorf (Kunčice)
18

Laut Ehe-Lizenz dto. Mähr(isch)-Ostrau den 8. Jänner 1856 N. 88
k.k. Bezirks-Vorsteher, und obervormundschaftlichen
k.k. Bezirks-Vorsteher Mähr(isch)-Ostrau den 10. Jänner 1856
Nro. 79, Taufschein dto. Seelsorgeamt Groß-Hrabowa
den 6. Jänner 1856, Nro. 3 _/¯ Fach IV. Fascikel 1856. N. 2.
Taufschein dto. Pfarramt Altbiela den 27. Jänn(er) 1856 Nro. 20
und Verkündigungsschein dto. Pfr. (Pfarrei) Altbiela den 27. Jän(ner) 1856 Nro. 21
:) Gabi
Gabi

Oblast pátrání: Stříbro/Mies; Sulislav/Solislau; Pňovany/Piwana; Stod/Staab; Chotěšov/Chotieschau

Re: Oddání, 1856, Petřvaldík, němčina - poznámka VYŘEŠENO,DĚ

Příspěvekod Slim » úte črc 30, 2013 8:11

Děkuji moc
Slim

Oblast pátrání: Kunčice nad Ostravicí (Velké Kunčice, Ostrava-Kunčice)
Hrabová (Velká Hrabová, Ostrava-Hrabová)

Zpět na VYŘEŠENO