Narození 1844 Horní Dubňany němčina - Vyřešeno, děkuji

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Narození 1844 Horní Dubňany němčina - Vyřešeno, děkuji

Příspěvekod Hanka1 » sob kvě 25, 2013 9:53

Dobrý den,

potřebuji pomoc s přeluštěním textu - čím nižší rok, tím horší písmo....

Jedná se o záznam z matriky:
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=72
2. strana 1. záznam

Narození 21.ledna 1844 Johann Procházka
Otec: Jakob Procházka, ...............................................................
Matka: asi Kateřina, dcera Jakoba Nečase...................................

Budu vděčná za jakékoliv informace z textu. Předem děkuji
Hanka
Naposledy upravil Hanka1 dne sob kvě 25, 2013 13:13, celkově upraveno 1
Hanka1

Re: Narození 1844 Horní Dubňany němčina

Příspěvekod Milan Wölfl » sob kvě 25, 2013 12:13

Jakub Prochaska, Gemeiner beym löbl. Erzherzog Ludwig Landwehr Batrillen se prohlásil za otce dítěte, títě bylo legitimizováno. Matka Kateřina, Tochter des Jakob Necžas, halblahners von hier. Kmotři Florian Kudlacžek, häusler von da, Justina, dessen Eheweib
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Příspěvekod luko » sob kvě 25, 2013 12:52

Asi bych to přeložil jako "obyčejný voják 8.pěšího pluku(batalion) arcivévody Ludvíka(posádka v Brně).Taky mám jednoho v rodokmenu.Teď čekám,jestli mě k němu něco najdou ve vojenském archivu.
Ty LuKo
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
luko

Oblast pátrání: Oslavany,Ivančice,Rosice,Křižanov,Vysoké Popovice,Čučice,Mohelno,Troubsko,Dolní Kounice,Neslovice,Budišov,Tasov,Velké Meziříčí,Netín
Bystřice n. Pernštejnem, Boskovice, Olešnice, Štěpánov n. Svratkou, Kunštát, Sulkovec, Prosetín, Doubravník, Nedvědice, Sebranice, Strážek, Zábrdovice, Svratka, Dolní Loučky, Lysice, Kuřim

Příspěvekod Hanka1 » sob kvě 25, 2013 13:12

luko píše:Asi bych to přeložil jako "obyčejný voják 8.pěšího pluku(batalion) arcivévody Ludvíka(posádka v Brně).Taky mám jednoho v rodokmenu.Teď čekám,jestli mě k němu něco najdou ve vojenském archivu.

Díky:) Jakým způsobem jste se dotazoval ve vojenském archivu?
Hanka1

Re: Narození 1844 Horní Dubňany němčina - Vyřešeno, děkuji

Příspěvekod luko » sob kvě 25, 2013 17:17

Na adresu podatelna@vuapraha.cz jsem napsal,že sestavuji rodokmen,mám předka,který sloužil v určitých letech u určitého pluku,že o něm víc nevím,jestli by se u nich něco nenašlo.Sám pan ředitel archivu mě obratem odepsal,informoval mě,že to bude trvat asi 40 dní,protože mají plno zakázek podobného ražení a zeptal se,jestli jsem ochoten zaplatit,když něco najdou.Já jsem mu to potvrdil.Přišel ještě potvrzovací mail a tak čekám s napětím,jestli něco najdou.
Ty LuKo
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
luko

Oblast pátrání: Oslavany,Ivančice,Rosice,Křižanov,Vysoké Popovice,Čučice,Mohelno,Troubsko,Dolní Kounice,Neslovice,Budišov,Tasov,Velké Meziříčí,Netín
Bystřice n. Pernštejnem, Boskovice, Olešnice, Štěpánov n. Svratkou, Kunštát, Sulkovec, Prosetín, Doubravník, Nedvědice, Sebranice, Strážek, Zábrdovice, Svratka, Dolní Loučky, Lysice, Kuřim

Zpět na VYŘEŠENO