Bednář,Havlíček,Horák,Pecháček,Toušek,Výprachtický

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Re: Bednář,Havlíček,Horák,Pecháček,Toušek,Výprachtický

Příspěvekod aloe » úte pro 25, 2012 6:17

Dobrý den,
s Valášky z novoměstska sem 7 x spřízněn..

Ozvěte se..

Obrázek
http://www.zizka-rodokmen.ic.cz/valasek.jpg
aloe

Příspěvekod Lenkae » pát led 18, 2013 0:17

Zdravím, můj pradědeček pocházel z Dolní Dobrouče a jmenoval se Josef Špinler, jeho žena byla Anna rozená Červinková, jeho tatínek Jan Špinler a jeho žena Terezie rozená Barnetová, všichni z Dolní Dobrouče.Mohla by tam být nějaká shoda?
Lenkae

Oblast pátrání: Janovice u Polné,Polná, Sirákov//Dolní Dobrouč, Nasavrky u Chocně//Žďár Nad Orlicí, Chotiv//Dubicko, Bohuslavice, Zvole, Hněvkov, Příkazy, Olomouc //

Příspěvekod AjaH » pát led 25, 2013 17:18

Děkuji za reakce, poslala jsem osobní zprávy.
AjaH

Příspěvekod mastermisule » stř úno 13, 2013 21:22

Dobrý večer. Náhodou Váš Spáčil není Ignác?
mastermisule

Příspěvekod Spunt » úte dub 09, 2013 21:51

Lenkae píše:Zdravím, můj pradědeček pocházel z Dolní Dobrouče a jmenoval se Josef Špinler, jeho žena byla Anna rozená Červinková, jeho tatínek Jan Špinler a jeho žena Terezie rozená Barnetová, všichni z Dolní Dobrouče.Mohla by tam být nějaká shoda?

Ha, vida, ta Bárnetová by mě docela zajímala. Není to příliš četné příjmení, a mám pocit že půjde nějakého potomka Josefa Barenth/Parent/Barneta, syna Martina původem ze Žichlínku, který si vzal Barbaru Hrdinovou v Dolní Dobrouči č.111 v r. 1773. Jejich děti se sice rodili někde jinde, ale později se do DD opět vrátili. Jedna jeho dcera si vzala Augustina Chládka, mého předka z DD.

Můžete tuto rodovou souvislost s vaší Terezou Bárnetovou potvrdit, a případně jestli nemáte nějaké info k dotyčnému Josefovi B.? (kdy a kde se narodil se mi nedaří dohledat. Ačkoliv v Žichlínku se Parenthové skutečně v té době vyskytovali - asi 3 různé rodiny, jméno jeho údajného otce Martina jsem tam nenalezl) Taktéž je mi doteď záhadou, kde vlastně umřel. Nějaký čas dělal šafáře v Ratajích nad Sázavou, ale kde skončil kdo ví. Bohužel je problém i v těch chybějících matrikách v DD okolo roku 1800, a druhopisy nejsou dostupné.

Pokud k tomu něco máte, budu vděčný za info.
Spunt

Předchozí

Zpět na Příjmení v rodokmenech