Lenkae píše:Zdravím, můj pradědeček pocházel z Dolní Dobrouče a jmenoval se Josef Špinler, jeho žena byla Anna rozená Červinková, jeho tatínek Jan Špinler a jeho žena Terezie rozená Barnetová, všichni z Dolní Dobrouče.Mohla by tam být nějaká shoda?
Ha, vida, ta Bárnetová by mě docela zajímala. Není to příliš četné příjmení, a mám pocit že půjde nějakého potomka Josefa Barenth/Parent/Barneta, syna Martina původem ze Žichlínku, který si vzal Barbaru Hrdinovou v Dolní Dobrouči č.111 v r. 1773. Jejich děti se sice rodili někde jinde, ale později se do DD opět vrátili. Jedna jeho dcera si vzala Augustina Chládka, mého předka z DD.
Můžete tuto rodovou souvislost s vaší Terezou Bárnetovou potvrdit, a případně jestli nemáte nějaké info k dotyčnému Josefovi B.? (kdy a kde se narodil se mi nedaří dohledat. Ačkoliv v Žichlínku se Parenthové skutečně v té době vyskytovali - asi 3 různé rodiny, jméno jeho údajného otce Martina jsem tam nenalezl) Taktéž je mi doteď záhadou, kde vlastně umřel. Nějaký čas dělal šafáře v Ratajích nad Sázavou, ale kde skončil kdo ví. Bohužel je problém i v těch chybějících matrikách v DD okolo roku 1800, a druhopisy nejsou dostupné.
Pokud k tomu něco máte, budu vděčný za info.