Jméno zemřelého, 1789 němčina

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Jméno zemřelého, 1789 němčina

Příspěvekod Rigel » ned úno 24, 2013 17:42

Prosím o radu, zda by měl někdo nápad jak se mohl jmenovat syn Johana Froletze, pravá strana, August:
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=275
Vypadá to na nějakou zkratku (přijde mi to jako V nebo U)? A pokud je proškrtnuto políčko věk zemřelého, indikovalo by to, že zemřel brzy po porodu?
Děkuji
R
Rigel

Re: Jméno zemřelého, 1789 němčina

Příspěvekod Zora » ned úno 24, 2013 17:58

Nejde mně to otevřít, ale mohlo by se jednat o zkratku unbelebt, pokud nemá uvedený věk. tedy zemřelý, ve smyslu bez života, (zemřel ihned po narození nebo snad mrtvě narozený), nevím, ze kterého je matrika roku). Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Rigel » ned úno 24, 2013 18:17

Zora píše:Nejde mně to otevřít, ale mohlo by se jednat o zkratku unbelebt, pokud nemá uvedený věk. tedy zemřelý, ve smyslu bez života, (zemřel ihned po narození nebo snad mrtvě narozený), nevím, ze kterého je matrika roku). Zora

1789, viz nadpis. Jj ono to teď trošku blbne, ale když se dá párkrát obnovit, většinou to naskočí :D

Vypadá to takto:
Obrázek
Naposledy upravil Rigel dne ned úno 24, 2013 18:24, celkově upraveno 1
Rigel

Příspěvekod Zora » ned úno 24, 2013 18:21

No jo,sorry, nevšimla si :-))),
jinak actap. jsem zkoušela asi desetkrát, obrázek po minutě dvou, třech.....naskočí, ale na potřebném méstě je ...soubor nenalezen, neměla jsem tolik trpělivosti... pohár už pomalu přetéká, také hledám v brněnské matrice... Jde jen o to, zda se dítě narodilo jako mrtvé nebo zemřelo po porodu... Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Rigel » ned úno 24, 2013 18:26

Doplnil jsem obrázek a jinak v ten rok jsem žádné narozené dítě z dané rodiny nenašel. Záznam je jen v matrice zemřelých.
Rigel

Příspěvekod Zora » ned úno 24, 2013 18:47

Mohu nabídnout pouze další možné vysvětlení - unbenannt bezejmenný. Snad někdo najde správnější nebo alespoň obšírnější vysvětlení. Zora
Zora

Příspěvekod Gabi » ned úno 24, 2013 18:48

25. August
hat versehen: Ø
hat begraben: dersel(be) (Schuberth Jos(ef) Coop(erator)
Haus-Nummer: 57
Froletz N.(nomen nescio – ohne Namen) Sohn des Froletz Johann, Inmanns
katholisch
männlich
--
unzeitig (Frühgeburt)

:) Gabi

PS: Unbenannt oder Namenlos könnte es natürlich auch heißen.
:) Gabi
Gabi

Oblast pátrání: Stříbro/Mies; Sulislav/Solislau; Pňovany/Piwana; Stod/Staab; Chotěšov/Chotieschau

Příspěvekod Rigel » pon úno 25, 2013 17:21

Takže mám tomu rozumět tak, že byl mrtvě narozený a tak je zapsán jen v matrice zemřelých, ne narozených?
Díky moc
Rigel

Zpět na VYŘEŠENO