VYŘEŠENO - Praha II - Nové město - 1849 - čeština

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

VYŘEŠENO - Praha II - Nové město - 1849 - čeština

Příspěvekod Filip97 » ned dub 12, 2026 18:56

Zdravím prosím o pomoc při rozluštění písma v zápisu narození mého předka, snažím se, ale některá slova prostě nedokáži rozluštit. Děkuji za pomoc. Jde o narození dítěte: Heinrich Anton Josef, r. 1849, Praha II, nar. 15 července. Jde o druhý zápis od spodu. Zde: https://katalog.ahmp.cz/pragapublica/pe ... =59#scan59

Toto jsem z toho vyluštil já:

kolonka otec:

Ján MIchel kurh..dau ... v dílně, syn pána Josepha Michla měsstana ....skýho mistra Geovgrunthálu??? v litoměřickým kraji a matky Terezie rozené Sch..ř

kolonka matka:

Bertha dcera pána Jiřího Flašchla zednickýho mistra ve Wídni a matky Anny rozené ...agl ???
Naposledy upravil Filip97 dne úte dub 14, 2026 19:43, celkově upraveno 1
Filip97

Re: N - Praha II - Nové město (sv. Štěpána) - 1849 - čeština

Příspěvekod zburget » ned dub 12, 2026 22:12

Ján Michel knehwedaucy[?] w dilne, syn pána Josepha Michla měsstana a ssewcowského mistra w Georgenthalu w Litoměřickem kragi a matky Terezye rozené Schwertner

Bertha dcera pána Giho Flašchla zednického mistra we Widni a matky Anny rozene Nagl

Co mi není fakt jasné, jak můžete číst písmenko 'e', jako 'ý' a taky, jak můžete prokazatelně dvojité 'w' číst, jako jednoduché.
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko
Kyjovsko

Zpět na VYŘEŠENO