Svatba 1709 Bechyně

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Svatba 1709 Bechyně

Příspěvekod Netris » pát led 18, 2013 1:44

http://digi.ceskearchivy.cz/cs/2055/364
Prosím o pomoc s posledním záznamem na stránce vlevo a prvním záznamem na stránce vpravo.
lodem die z Rattai
Spounsus ... Wdowecz Kasspar Suchan z Rattai sfecz ... Lucii dczerou Neb (?) Adama Kor... z Hwozdian
Testes: ... Rofyn (?) z Bechine ... Anna ... Alzbeta ... Rattaysky
Omnes Copulat ... Joachimmin ... Bechine
První zápis na druhé stránce mi alespoň ze začátku přijde jako duplikát, nebo nevím, proč tam je...
Každopádně toto je nejstarší matrika a Kašpar Suchan je můj nejstarší dohledaný předek, takže bych chtěl spíš potvrdit, že se zde nevykytuje žádný záznam o jeho věku či otci.
Předem děkuji za pomoc.
Netris

Re: Svatba 1709 Bechyně

Příspěvekod stanley4 » pát led 18, 2013 7:17

vidím to takto:
Netris píše:Spounsus Poczt(iwy) Wdowecz Kasspar Suchan z Rattai S Poczt(iwou) dieveczkou Lucii dczerou Neb(oštíka) Adama Kowarze z Hwozdian
Testes: Wawrzinecz Rofyn (Rosyn?) z Bechina Wogtiech Kozissek Anna Wlasakowa Alzbeta Dobassowa? wssichni trzi Rattaysky
v druhom zápise sú iní svedkovia...
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Re: Svatba 1709 Bechyně

Příspěvekod Netris » pát led 18, 2013 16:04

stanley4 píše:vidím to takto:
Netris píše:Spounsus Poczt(iwy) Wdowecz Kasspar Suchan z Rattai S Poczt(iwou) dieveczkou Lucii dczerou Neb(oštíka) Adama Kowarze z Hwozdian
Testes: Wawrzinecz Rofyn (Rosyn?) z Bechina Wogtiech Kozissek Anna Wlasakowa Alzbeta Dobassowa? wssichni trzi Rattaysky
v druhom zápise sú iní svedkovia...

Děkuji moc. Jak si mám vysvětlit ty rozdílné svědky v druhém zápise? To jich bylo tolik, že se nevešli na jednu stránku, že napsali zápis i na tu druhou?
Netris

Zpět na VYŘEŠENO