VYŘEŠENO N 1764 Telce latina

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

VYŘEŠENO N 1764 Telce latina

Příspěvekod alan hudec » stř říj 08, 2025 0:48

lava strana, zapis 2 od spodu

Telletz

1764 die 4 Februari . . . . ? . . . Anna Maria filia legitima . . . . .

To sa nedá citat. Meno otca a matky tam sa neda asi vylustit.

https://vademecum.soalitomerice.cz/vade ... 3f5c8fa049
Naposledy upravil alan hudec dne čtv říj 09, 2025 0:58, celkově upraveno 1
alan hudec

Oblast pátrání: Pardubice, Skuhrov nad Belou, Blansko, Havlickuv Brod, Ceske Budejovice, Hluboka,
Rodokmen online: pouzivam MyHeritage. mozete pisat po cesky, moje odpovede budu v slovencine, cestine alebo aj v anglictine

Re: N 1764 Telce latina

Příspěvekod Boza » stř říj 08, 2025 8:26

Z téhle sedliny opravdu dám jen málo. U otce bohužel nerozpoznám ani nějaké tahy:

A.D. 1764 die 4 Februari in Ecclesia Parochiali S.S. ????um Pauli et Petri loci Perutz á presbytero Patre Francisco Felix loci Capellano baptisata est Anna Maria filia legitima ???? ???? et Anna conjugis ejus ex loco Telletz
Mel in ore, verba lactis, fel in corde, fraus in factis.
Boza

Oblast pátrání: Převážně východní Čechy

Příspěvekod zburget » stř říj 08, 2025 20:50

Jo, tohle je fakt výživné - ještě trochu doplním, tady bude každý kousek slova dobrý - pro případné srovnání s jinými sourozenci.

A.D. 1764 die 4 Februari in Ecclesia Parochiali S.S. Ap[osto]loum Petri et Pauli loci præsente á præsbytero Patre Francisco Felix loci Capellano baptisata est Anna Maria filia legitima Jacobi(?) ???? et Annæ conjugis ejus ex loco Telletz dominio perucensi subdit[orum] nata eodem(?) die. Patrini fuere levans Anna S???orova T[es]T[es] Joannes ??? ex Telletz et Dorothea ???ova ex perutz.
ita testor P. Franciscus Felix m.p.
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Příspěvekod Mistr Jan » stř říj 08, 2025 22:23

Chvíli jsem si hrál s různými posuvníky, nevím, co jsem udělal, ale vypadá to trochu lépe :-)
Obrázek
takže se odvažuji doplnit:
A.D. 1764 die 4 Februari in Ecclesia Parochiali S.S. Ap[osto]lorum Petri et Pauli loci perutz á præsbytero Patre Francisco Felix loci Capellano baptisata est Anna Maria filia legitima Jacobi(?) Hora et Annæ conjugis ejus ex loco Telletz dominio perucensi subdit[orum] nata eodem die. Patrini fuere levans Anna Sochorova T[es]T[es] Joannes Krupka ex Telletz et Dorothea Kolinkova ex perutz.
ita testor P. Franciscus Felix m.p.

S tím Jakubem bych si vůbec jistý nebyl, bohužel to křestní jméno otce není moc čitelné ani teď.
V tomto dotazu byli rodiči Josef a Rosálie, tady je matkou Anna, řekl bych, že se tedy jedná o jiný pár, pokud se Josef nestihl oženit podruhé. Asi bude potřeba dohledat ještě další děti Horovy.

J.
Mistr Jan

Oblast pátrání: okresy Kladno, Rakovník, Beroun, Kutná Hora, Opava, Tábor, Písek, ale i jiné
Rodokmen online: https://www.myheritage.com/site-OYYV77D ... QLZWJBILY/

Příspěvekod alan hudec » čtv říj 09, 2025 0:58

Dakujem Vam obi dvom velmi pekne. To bolo naozaj velmy tazke nieco z toho vylustit.
alan hudec

Oblast pátrání: Pardubice, Skuhrov nad Belou, Blansko, Havlickuv Brod, Ceske Budejovice, Hluboka,
Rodokmen online: pouzivam MyHeritage. mozete pisat po cesky, moje odpovede budu v slovencine, cestine alebo aj v anglictine

Re: VYŘEŠENO N 1764 Telce latina

Příspěvekod zburget » čtv říj 09, 2025 10:31

Jméno otce celkem určitě není Josephi - chybí tam to 'p'. Buď je to Jacobi nebo Joanni. Druhé písmeno mi připadá, jako 'a', ale čert ví.
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Re: VYŘEŠENO N 1764 Telce latina

Příspěvekod alan hudec » čtv říj 09, 2025 15:06

Dakujem
alan hudec

Zpět na VYŘEŠENO