vpravo
cop.20.aprilis.1762
Josephus filius Nicolai Spurni Hradischtio cum Virgine Veronica filia def(uncti) Godefridi Ziworaet? civis Prostanensis
http://actapublica.eu/matriky/brno/prohlizec/5967/?strana=183
Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
TKempny píše:...kde by mohlo být "Hradischtio"? napadá mě uherské hradištěcož je relativně docela dost daleko...
KLÁŠTERNÍ HRADISKO, s. Olomouce
Č. 1413 Hradiště blíže Olomúce, 1498-1599 Hradiště, 1633 Gradisko, v 16. a 17.
stol. též Hradišťko, 1846-1872 Hradisko, pak Klášter Hradisko, Klášterní
Hradisko; n. 1533 Radisch, 1676-1893 Closter Hradisch, 1850 Hradisch; l. 1126-
1271 Gradisch, 1174-1207 Gradisc, 1221-1225 Gradist, 1222-1351 Gradic, Gradicz,
1239-1332 Gradiss, 1324 Radis, 1440 Redisch, 1587 Radic, 1582 Hradic.
(zdroj: Historický místopis severní Moravy a Slezska)
Zdenek píše:Ano je to na 100% Klášterní Hradisko...
Mimochodem ten areál je nádherně opravený takže pokud tam jdete k lékaři máte tam zvláštní pocit. Jsou tam šikovně namíchány staré součásti stavby s moderním vybavením nemocnice. Na chodbách jsem tam objevil i zbytky staré výzdoby. Některé dny v roce je tam něco jako den otevřených dveří a dostanete se i na místa, kam se běžně nedostanete. Myslím, že i na věž.
Zora píše:Zdenku, tahle vojenská nemocnice fungüje jak dlouho, jde mně o období cca 1946-1948. Diky, Zora
Zora píše:děkuji))) , aspoň mám ušetřeno pátrání a na víken připraven zřejmě moc zajímavý pořad na koukání. Z
Zdenek píše:Ano je to na 100% Klášterní Hradisko. V Kl. Hr. byl veliký klášter (dnes je tam vojenská nemocnice) a patřilo mu poměrně hodně obcí na olomoucku, přerovsku a prostějovsku. V acta publica napište klášterní hradisko a vyskočí vám dostupné matriky.
Mimochodem ten areál je nádherně opravený takže pokud tam jdete k lékaři máte tam zvláštní pocit. Jsou tam šikovně namíchány staré součásti stavby s moderním vybavením nemocnice. Na chodbách jsem tam objevil i zbytky staré výzdoby. Některé dny v roce je tam něco jako den otevřených dveří a dostanete se i na místa, kam se běžně nedostanete. Myslím, že i na věž.
PS: Nyní si prohlížím materiály obce Lazy. Objevil jsem tam příjmení Kempný. Nějaký příbuzný.
nevim jak přesně dlouho, ale minimalně už za prvni světove valky to tam fungovalaoZora píše:Zdenku, tahle vojenská nemocnice fungüje jak dlouho, jde mně o období cca 1946-1948. Diky, Zora
TKempny píše:koukam že v těch olomouckych matrikach je stejny chaos jako v pražskych, hradisko odděleně je až po 1767, předtim spadalo pod co? přimo olomouc centrum?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků