Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
pavel.m píše:Koupil to za x zlatých a vyplácel y lidí ve zkratce.To se tam většinou člověk dočte vždy. Někdy se dozví i co člověk koupil. Jenom upozorním, že se vám rozbily odkazy při překopírování. Mám otevřený ten druhý a tam to koupil za 150 zlatých od Adama Ruče (Rutsch)
micaai píše:pavel.m píše:Koupil to za x zlatých a vyplácel y lidí ve zkratce.To se tam většinou člověk dočte vždy. Někdy se dozví i co člověk koupil. Jenom upozorním, že se vám rozbily odkazy při překopírování. Mám otevřený ten druhý a tam to koupil za 150 zlatých od Adama Ruče (Rutsch)
Díky za informaci, že to jsou "zlaté". Ono to "sß" moc nenapoví, i když by se to dalo nějak odhadnout podle toho, čím se v té době platilo.
micaai píše:pavel.m píše:Koupil to za x zlatých a vyplácel y lidí ve zkratce.To se tam většinou člověk dočte vždy. Někdy se dozví i co člověk koupil. Jenom upozorním, že se vám rozbily odkazy při překopírování. Mám otevřený ten druhý a tam to koupil za 150 zlatých od Adama Ruče (Rutsch)
Díky za informaci, že to jsou "zlaté". Ono to "sß" moc nenapoví, i když by se to dalo nějak odhadnout podle toho, čím se v té době platilo.
Já bych byl za to, aby si to tazatel zkusil vyluštit a dal si to do čtení.pavel.m píše:…Ale teď na PC už bych byl za 150 kop grošů.
zburget píše:Já bych byl za to, aby si to tazatel zkusil vyluštit a dal si to do čtení.pavel.m píše:…Ale teď na PC už bych byl za 150 kop grošů.
Čeká snad, že to tady někdo celé přečte a udělá mu z toho rešerši? Pokud mě zajímá, co v nějakém textu je, tak si ho přečtu. Že to neumím? No, tak se to musím naučit. A nebo se to aspn snažit naučit. Tady je místo, kde mu s tím dost lidí ochotně pomůže.
Je potřeba si uvědomit, že čtení gruntovnic je "o level vejš", než luštění matrik. A ne vždy se tam najde to, co by člověk najít potřeboval. Ale takový už je, holt, život badatele. Bez čtení to ale fakt nejde.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník