Podle této stránky indexu:
https://aron.vychodoceskearchivy.cz/apu ... dfe6063587se Rudolf narodil opravdu 1. června 1888, matrika opravdu není on-line. Jak už zde zaznělo, zkuste se spojit s matrikou v Dobrušce, podle indexu by záznam o Rudolfově narození měl být na stránce 225. Matrikářka by tak nemusela mít velký problém s nalezením a třeba bude ochotná vám stránku vyfotit nebo oskenovat i neoficiálně. Nejhorší, co se vám může stát je, že si o to budete muset požádat oficiálně a za kopii zaplatit.
Zkusil jsem se tam do těch matrik podívat a opravdu je to nějaké zakleté. Našel jsem narození dvou Anen Šubrtových, ale obě byly nemanželské, ve všech narozených Šubrtech, které jsem našel, byl nějak v rodině zamotaný nějaký Josef, ale oženěný za Annu Linhartovou, která byla kupodivu z Domašína. Jejich sňatek jsem v tom Domašíně našel. Ale to k ničemu není. A pak jsem ještě viděl jako manželku Josefa Šubrta nějakou Barboru. Navíc tři ze čtyř narozených "Šubrčat", které jsem viděl, byly nemanželské. Je dost dobře možné, že u sňatku Rudolfa jsou v záznamu nějaké zmatky. Bude bezpodmínečně nutné vidět záznam jeho narození. Snad tam bude nějaký klíč k rozuzlení.
Varianta by mohla být, že i Rudolfova matka Anna byla narozená, jako nemanželská, poděj legitimizovaná, narozená kdoví kde (matka mohla být někde ve službě), a vdát se pak mohla taky kdoví kde (sňatek bývá většinou sice v mítě bydliště nevěsty, ale může to být taky místo, kde byla ve službě). Nakonec i Josef si mohl vzít Alžbětu kdoví kde. Podle toho Rudolfova oddacího záznamu jeho (pra)rodiče byli jen podruzi, takže se mohli i celkem často stěhovat za prací. A ve druhé polovině 19. stol. se už dalo celkem rychle dostat i na celkem velkou vzdálenost. Na druhou stranu, zatím známe jen dvě lokace, které jsou těsně vedle sebe, tak to snad nebude tak hrozné a někde v okolí se všechno najde.