VYŘEŠENO Soupis duší, Hluboš [PB] 1764 česky

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

VYŘEŠENO Soupis duší, Hluboš [PB] 1764 česky

Příspěvekod JosefJ. » stř led 01, 2025 17:48

Snad poslední nejasné příjmí z pičínského soupisu:

Na snímku http://rdk0000.wz.cz/Picin/22DSC09354.JPG vlevo první zápis čtu:
Jan Zraistil nebo Zussil nebo nevím co,
Eva manzl.
Frantz sin
Wogtiech sin
Anna dczera
Marie dczera

V matrice farnosti nemám sňatek žádného Jana a Evy v daném období, ani narození dětí daných jmen otce Jana v Hluboši. Z Hluboše nemám jiné dokumenty.
Když se soustředíme, jak je psáno jméno: písmeno po z, které by začínalo vlevo dole obloučkem z pravé strany jako μ, nenacházím jinde v textu a nevychází mi, co by to mohlo být.
Naposledy upravil JosefJ. dne sob led 04, 2025 19:54, celkově upraveno 1
JosefJ.

Oblast pátrání: Střední a dolní Povltaví, Polabí, Podkrkonoší a Sudety od Děčínska po Krnovsko (resp. celé severovýchodní Čechy, Kladsko, Nisko, Svídnicko), české báňské oblasti (Příbramsko, Brdy, Rokycansko, Plzeňsko, Vožicko, Kladensko), Netolicko, Halič; Ždánický les

Re: Soupis duší, Hluboš [PB] 1764 česky

Příspěvekod Mistr Jan » stř led 01, 2025 19:54

Já bych tam četl spíše "Zeisel"
Mistr Jan

Oblast pátrání: okresy Kladno, Rakovník, Beroun, Kutná Hora, Opava, Tábor, Písek, ale i jiné
Rodokmen online: https://www.myheritage.com/site-OYYV77D ... QLZWJBILY/

Re: Soupis duší, Hluboš [PB] 1764 česky

Příspěvekod JosefJ. » čtv led 02, 2025 5:05

Děkuji. Sedí to lépe než moje dva odhady, ale se ztotožněním obou e mám trochu problém, s přihlédnutím k dalším e na stránce. Ale nic, co by tam sedělo lépe než ta e mě nenapadá.
JosefJ.

Oblast pátrání: Střední a dolní Povltaví, Polabí, Podkrkonoší a Sudety od Děčínska po Krnovsko (resp. celé severovýchodní Čechy, Kladsko, Nisko, Svídnicko), české báňské oblasti (Příbramsko, Brdy, Rokycansko, Plzeňsko, Vožicko, Kladensko), Netolicko, Halič; Ždánický les

Zpět na VYŘEŠENO