VYŘEŠENO - N 1840 Čavisov (Čabysov) - Němčina

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

VYŘEŠENO - N 1840 Čavisov (Čabysov) - Němčina

Příspěvekod vanek_petr » ned pro 29, 2024 19:55

Dobrý den, hledám jednoho z předků (Marianna Kudelová (Kudelová)). Dle oddacího archivu (https://digi.archives.cz/da/permalink?x ... ea77c6d2d8 - pravá strana, druhý záznam ze shora) by se narození osoby mělo pohybovat v okolí roku 1840. V archivu pro obec Čavisov (Čabysov), místo narození a pobytu obou rodičů, však danou osobu v archivu neeviduje. Jediný záznam, který +- odpovídá jak datem, tak i jménem je na níže uvedeném odkazu (vlevo, úplně dole):

https://digi.archives.cz/da/permalink?x ... 63435de10a

U tohoto záznamu však nejsou uvedeny jakékoliv další údaje jako číslo domu (očekával bych zde číslo 3) a taktéž rodiče Vincenz Kudela a Marianna Kudelova (Bartoncová). Může mi někdo poradit, jaký může být důvod, že se u tohoto záznamu nevyskytují prakticky žádné informace? ..případně bych byl rád, pokud bude někdo schopen vyluštit z tohoto záznamu datum narození a poznámku uvedenou pod jménem, protože by mi to mohlo pomoci v dalším pátrání.

Předem mockrát děkuji.
Naposledy upravil vanek_petr dne pon pro 30, 2024 11:02, celkově upraveno 3
vanek_petr

Oblast pátrání: Opavsko, Okolí Ostravy

Re: Annamarie - Čavisov (Čabysov 1840) - nekompletní/chybějí

Příspěvekod Zora » ned pro 29, 2024 20:02

Opravte předmět podle pravidel. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: N 1840 Čavisov (Čabysov) - Němčina

Příspěvekod zburget » pon pro 30, 2024 9:48

Ad Freiheitsau gehörig

Kněz začal zápis omylem zapisovat do špatné vesnice. Jak si to uvědomil, přestal a napsal, kde ten zápis je správně - tedy v Háji ve Slezsku. A je to ten úplně poslední zápis v téhle knize, bohužel tam ale není Marie Kudelová, ale Blažejová.

Je ale potřeba si uvedomit, že Vincenc Kudela byl sedlákem v Čavisově v době sňatku, tedy v roce 1866. Nic to nevypovídá o tom, kde bydlel nebo kde se narodila Marie před šestadvaceti lety. Vzhledem k tomu, že Mariina matka by měla pocházet z Velké Polomi, tak ani narození Marie nebude daleko. No a protože v téhle době už máte k dispozici i indexy, tak hledejte v indexech. Najdete. Mně to trvalo asi 5 minut. Ale nechci vás obrat o radost z nalezení záznamu, tak vám aspoň pro začátek nebudu posílat přímý odkaz.
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Re: N 1840 Čavisov (Čabysov) - Němčina

Příspěvekod vanek_petr » pon pro 30, 2024 11:01

Mockrát děkuji za radu a nakopnutí. :-) ..Záznam jsem našel. Pořád se v tomto ohledu učím a ač bojuji se čtením starých textů, tak mě hledání a prohledávání dokumentů a kronik baví a rád se od zkušenějších kolegů učím.

Ještě jednou moc děkuji a přeji hezký den.
vanek_petr

Oblast pátrání: Opavsko, Okolí Ostravy

Zpět na VYŘEŠENO