Matrika narozených 1827 HP - vyřešeno

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Matrika narozených 1827 HP - vyřešeno

Příspěvekod pasou » sob pro 29, 2012 10:55

Dobrý den, stále hledám svého prapradědečka Josefa Procházku z HP.
Našel jsem zápis o úmrtí jednoho Josefa Procházky v roce 1894 a bylo mu 67 let, tak usuzuji, že se narodil v roce 1827.
Jeden zápis z toho roku jsem našel, ale bohužel moc z toho nepřečtu. :oops: A tak bych vás požádal o pomoc s přečtením.
Jedná se o předposlední zápis.
Přečtu: HP č. 59, 18 prosince 1827, syn Josef. U otce nepřečtu téměř nic a u matky snad - Kateřina dcera Františka? bývalého? z horních počernic a matky Anny rozené? :shock:

http://amp.bach.cz/pragapublica/pages/z ... 5657%29%29

Předem moc díky P. Soukal
Naposledy upravil pasou dne sob pro 29, 2012 17:53, celkově upraveno 1
pasou

Oblast pátrání: V podstatě celé střední Čechy, Praha Východ, západní část Hradeckého kraje - nejvíce: Nymbursko (farnost Kostomlaty nad Labem), Toušeň a okolí, Městec Králové a okolí, NovoBydžovsko, Horní Počernice a okolí, Kutnohorsko, Jičínsko (jižní část).

Re: Matrika narozených 1827 HP

Příspěvekod ozana » sob pro 29, 2012 11:24

čtu:

HP č. 59, 18 prosince 1827, syn Josef, Ignac Ržezacž mistr kolařský syn Jana Ržezácže bývalého sedlaka z Polehrad brandeyského panstvi, z matky Anny rozene Honimowy?
matka Kateřina dcera Wojtěcha Swobody býwaleho nádenika z Brandeysa, z matky Anny rozené Pospissilowy
Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Re: Matrika narozených 1827 HP

Příspěvekod pasou » sob pro 29, 2012 12:00

Tak to můj prapradědeček není.
Já v těch starých matrikách moc číst neumím, tak se někdy řídím podle čísel domů. A v H. Počernicích jsem Procházky našel v domech č. 7, 9, 59 a 61.
Když narazím na některé toto číslo, tak se to snažím nějak rozluštit. H. Počernice tenkrát patřily snad celé pod statek Michle a v těchto domech bydlelo asi i více rodin a nebo se různě přesouvaly.
Díky moc za pomoc.
P.S.
pasou

Oblast pátrání: V podstatě celé střední Čechy, Praha Východ, západní část Hradeckého kraje - nejvíce: Nymbursko (farnost Kostomlaty nad Labem), Toušeň a okolí, Městec Králové a okolí, NovoBydžovsko, Horní Počernice a okolí, Kutnohorsko, Jičínsko (jižní část).

Zpět na VYŘEŠENO