Matrika oddaných 1757

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Matrika oddaných 1757

Příspěvekod Bártík » pát pro 21, 2012 17:08

Dobrý den,

prosím o doplnění příjmení nevěsty:

http://actapublica.eu/matriky/praha/pro ... strana=288

záznam uprostřed - 1. November - Jan Neumann

Děkuji
Bártík

Re: Matrika oddaných 1757

Příspěvekod Milan Wölfl » pát pro 21, 2012 17:38

Viděl bych Poctivý mládenec Jan Neiczman s poctivou děvečkou Maří Magdalenou Bečatkovou z Lištence
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Příspěvekod stanley4 » pát pro 21, 2012 23:38

Milan Wölfl píše:Viděl bych Poctivý mládenec Jan Neiczman s poctivou děvečkou Maří Magdalenou Bečatkovou z Lištence

vidím to rovnako :)
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Příspěvekod Bártík » sob pro 22, 2012 11:46

Rád bych Vám věřil, ale bohužel jsem příjmení Bečatka o okolí nenašel. Ani podle KDEJSME.CZ se příjmení Bečatka v Čechách nevyskytuje. Tak nevím, ještě se tím budu zabývat.
Bártík

Příspěvekod zrnka písku » sob pro 22, 2012 14:12

Bártík píše:Rád bych Vám věřil, ale bohužel jsem příjmení Bečatka o okolí nenašel. Ani podle KDEJSME.CZ se příjmení Bečatka v Čechách nevyskytuje. Tak nevím, ještě se tím budu zabývat.

Že se na kdejsme nevyskytuje dnes neznamená, že se nemohlo vyskytovat tenkrát :roll:
Ve čtení souhlasím s kolegy
zrnka písku

Příspěvekod Bártík » úte pro 25, 2012 10:55

No, tak jsem prošel index příslušné farnosti z tohoto období, ale opět jsem žádné příjmení Bečatka nenalezl. Zaměřil jsem se hlavně na roky, ve kterých se měla Máří Magdaléna narodit, ale také neúspěšně. Sice jsem našel zmínku o rodině Bečkových, ale žádná Máří Magdalena se jim nenarodila. Ještě zkusím projet matriku narozených, třeba to zapomněli do indexu zapsat.
Bártík

Příspěvekod Milan Wölfl » úte pro 25, 2012 13:47

Nehledejte jen Maří Magdalenu, ale i Marii, Maryanu nebo Magdalenu - zápis může být na trochu podobné jméno...
Jednou jsem narazil i na Marii, jež byla svého času psána jako Marta (přičemž se jedná o prokazatelně tutéž osobu).
A o úplnosti (ba správnosti) indexů bychom asi všichni mohli dlouze debatovat :)
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Zpět na VYŘEŠENO