Marie Boskova, Plachetkova 1874

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Marie Boskova, Plachetkova 1874

Příspěvekod Bohuslava Zajícová » pát lis 09, 2012 16:20

Mám v rodokmenu Marii Boškovou roz. Plachetkovou narozenou 7.6.1874. V r.1904 se provdala za syna ředitele strojíren v Adamově. Nemohu se dopátrat, zda měli nějaké děti, snad Marii provdanou Hofbauerová. Rodina měla bydlet v Brně - Králově Poli. Prosím, pokud se někdo z badatelů potkal s uvedenými údaji, dejte vědět.Zaj.
Naposledy upravil Bohuslava Zajícová dne pát lis 09, 2012 20:58, celkově upraveno 1
Bohuslava Zajícová

Re: hledá se

Příspěvekod duros » pát lis 09, 2012 20:04

Odporucam Vam zmenit nazov temy. "Hleda sa" vypoveda asi tolko, ako "Obedujem".
duros

Re: příjmení v rodokmenech

Příspěvekod Bohuslava Zajícová » pát lis 09, 2012 21:00

Díky za ohleduplnou odpověď Zaj
Bohuslava Zajícová

Příspěvekod duros » ned lis 11, 2012 10:08

Bohuslava Zajícová píše:Díky za ohleduplnou odpověď Zaj

Netusil som, ze Vas moje upozornenie tak vezme. Povodne som ani nemienil na to reagovat, ale vidiac Vas dalsi prispevok mi to vazne nedalo.
Skuste si tu Vasu "ohladuplnost" premietnut k uzivatelom tohto fora. Kazdeho cas je dnes drahocenny a malokto tu vysedava na fore, aby cital kazdy jeden prispevok. Ja osobne (a som presvedceny, ze vacsina uzivatelov) klikne na subforum a ak vidim reakcie k temam, ktore ma nezaujimaju, alebo nemam k nim co povedat, oznacujem ich ako precitane bez dalsieho citania. Z podobneho dovodu boli zavedene aj pravidla v sekcii "Cteni starych materialu".
Vy ste po povodnom nazve "Hledam" upravili predmet na "Prijmeni v rodokmenech" - opat len oznacenie ako nazov subfora. Vo Vasom novom prispevku, ktory som spominal vyssie, ste uz aspon uviedli meno a priezvisko osoby, o ktoru mate zaujem. Ale opat bez blizsieho urcenia aspon nejakeho priblizneho data. Nikto netusi, ci hladate kamaratku, alebo praprastaru mamu.
Takymto sposobom sa nemozete divit, ze Vam nikto nepomoze. Nie ze by nechcel, alebo nebol ochotny, ale dolovat z Vas dalsie doplnujuce informacie je natahovanie casu a usilia.
Berte teda, prosim, tieto slova ako odporucanie do buducnosti a nie ako zlomyselne rypnutie si do Vas.
duros

Příspěvekod zrnka písku » ned lis 11, 2012 10:16

duros píše:
Netusil som, ze Vas moje upozornenie tak vezme. Povodne som ani nemienil na to reagovat, ale vidiac Vas dalsi prispevok mi to vazne nedalo.
Skuste si tu Vasu "ohladuplnost" premietnut k uzivatelom tohto fora. Kazdeho cas je dnes drahocenny a malokto tu vysedava na fore, aby cital kazdy jeden prispevok. Ja osobne (a som presvedceny, ze vacsina uzivatelov) klikne na subforum a ak vidim reakcie k temam, ktore ma nezaujimaju, alebo nemam k nim co povedat, oznacujem ich ako precitane bez dalsieho citania. Z podobneho dovodu boli zavedene aj pravidla v sekcii "Cteni starych materialu".
Vy ste po povodnom nazve "Hledam" upravili predmet na "Prijmeni v rodokmenech" - opat len oznacenie ako nazov subfora. Vo Vasom novom prispevku, ktory som spominal vyssie, ste uz aspon uviedli meno a priezvisko osoby, o ktoru mate zaujem. Ale opat bez blizsieho urcenia aspon nejakeho priblizneho data. Nikto netusi, ci hladate kamaratku, alebo praprastaru mamu.
Takymto sposobom sa nemozete divit, ze Vam nikto nepomoze. Nie ze by nechcel, alebo nebol ochotny, ale dolovat z Vas dalsie doplnujuce informacie je natahovanie casu a usilia.
Berte teda, prosim, tieto slova ako odporucanie do buducnosti a nie ako zlomyselne rypnutie si do Vas.

Hezky řečeno... Já na ten post klikla jen proto, že mě zaujalo, že odpovídáte vy, žijící "trošku z ruky". Pokud by v názvu bylo: Hledám Marii Plachetkovou Adamov, kliknu na něj pro samotný příspěvek...
zrnka písku

Příspěvekod Bohuslava Zajícová » ned lis 11, 2012 16:58

Pro Durose: díky za vysvětlení a doporučení, kde jsem udělala chybu v mém dotazu.Je pravda, že jsem měla uvést, že se jedná o osobu narozenou po r.1904, ale to je jediné, co o ní vím. Dozvěděla jsem se o ní pouze z doslechu a ani nemohu zaručit, že patří do mého rodokmenu. A do "živých matrik" ,když nejsem z přímé linie, nenahlédnu. Ale nemáte pravdu, že mi nikdo nepomůže. Našel se badatel-ka, který mi poskytl informace a tak budu moci doplnit poslední bílé místo v mém rodokmenu, který mám zpracovaný až k roku 1660.
Pro Zrnka písku: i Vám díky za reakci, ale o Marii Plachetkové vím a tak jí nepotřebuji hledat. Pouze nevím, zda měla dceru, jak uvádím pro Durose, a tu právě hledám.
Ještě jednou díky za odpovědi Vam oběma, hlavní poděkování ale patří těm badatelům, kteří mají pochopení pro nás chybující. Zaj.
Bohuslava Zajícová

Příspěvekod Zora » ned lis 11, 2012 18:21

Vážená paní Zajícová, všichni přede mnou Vám chtěli pomoci, v případě jasného předmětu Vašeho příspěvku by Vám třeba pomohlo mnohem víc lidí a obratem. O ničem jiném předchozí odpovědi nebyly. Všichni si navzájem pomáháme, ale také šetříme čas sobě i ostatním. Förum není o odmítání, ale o vstřícnosti - vzájemné.
A - mezi námi, byť jsem začínající badatelka, nikdy jsem se nesetkala s tím, že by byl někdo váženější jen proto, že našel předky až k roku XY. Vážnost si tady dobývají badatelé svými znalostmi, zkušenostmi a v neposlední řadě i vstřícností a pomocí druhým. Zora

PS
Slušnost a vstřícnost ke druhým, kterou v podtextu svého příspěvku tady na föru údajně postrádáte, se projevuje třeba i odpovědí na zaslané soukromé SZ , i když by byly typu - děkuji, ale Vaše informace nepotřebuji, znám, netýkají se mého problému.
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Bohuslava Zajícová » ned lis 11, 2012 19:40

Pro Zoru, nechápu Vaši výtku, já jsem na SZ odpověděla a s díky jsem potvrdila, že mi Vaše informace pomohla. Pokud ale moje odpověď nedošla,omlouvám se a ještě jednou děkuji. Zaj
Bohuslava Zajícová

Příspěvekod Zora » ned lis 11, 2012 19:50

Nedošlo nic.
Přes to všechno jsem ráda, že Vám naše společná pomoc pomohla. Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod zrnka písku » pon lis 12, 2012 15:10

Bohuslava Zajícová píše:Pro Zrnka písku: i Vám díky za reakci, ale o Marii Plachetkové vím a tak jí nepotřebuji hledat. Pouze nevím, zda měla dceru, jak uvádím pro Durose, a tu právě hledám.

Omlouvám se, mělo tam být hledám Marii BOŠKOVOU, nic to ale nemění na tom, co jsme se vám oba snažili vysvětlit. Jak sama vidíte, chybující jsem i já a nemám pocit, že by mi za to někdo rval uši nebo že bych tu svou chybu měla tutlat ;-)
zrnka písku

Příspěvekod Bohuslava Zajícová » úte lis 13, 2012 17:00

Jsem ráda, že se vše vysvětlilo, emoce se uklidnily a já Vám všem třem děkuji za rady a pomoc. Zaj.
Bohuslava Zajícová

Zpět na Hledá se!