Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
zburget píše:Můžeme. Jenže vy prokazatelně nečtete, co je vám tady opakovaně psáno!!!pohanka píše:A můžete mi tedy prosím dočíst ty záznamy, co jsem poslala výše ?
Tak tedy ještě jednou: NECHEJTE SI ZÁZNAMY DOČÍST V SEKCI ČTENÍ STARÝCH MATERIÁLŮ
Tak takhle teda NE! Tímto stylem se tady s námi bavit nebudete.pohanka píše:Vážený pane Burgete, omlouvám se, že nejsem příliš chytrá. … Netušila jsem, že tu bude řešena má neschopnost něco pochopit a že se tu setkám s takovou nadřazeností.
zburget píše:Tak takhle teda NE! Tímto stylem se tady s námi bavit nebudete.pohanka píše:Vážený pane Burgete, omlouvám se, že nejsem příliš chytrá. … Netušila jsem, že tu bude řešena má neschopnost něco pochopit a že se tu setkám s takovou nadřazeností.
Zora vám 3× radila, abyste si záznamy nechala dočíst ve čtení. A vy se následně zeptáte, jestli vám teda ty záznamy můžeme dočíst.
Tak mi prosím bez emocí řekněte, co si o tom pak máme myslet?
My vám tady nebudeme psát, co konkrétně si máte nechat dočítat - to musíte vědět vy, u čeho si nejste jistá!
Chcete po nás nějaké rozhodnutí, jestli máte nalezeného jednoho nebo dva Josefy. Ale nepošte odkazy na všechny vámi nalezené záznamy. Ani nenapíšete, co je v nich přesně napsáno. Máte z toho nějaký výtah, ze kterého nelze poznat nic moc.
Když vám člověk napíše, co je potřeba, tak místo dodání oněch požadovaných informací se s námi začnete hádat.
Všimněte si, že jsem vám nejdřív napsal reakci, ve které jsem jednak vyslovil pochybnosti nad tím, jestli máte vše přečteno dobře a druhák to, že nemáte ze záznamů vytěženo vše podstatné, co tam je. Nejsou to jen jména. A současně jsem se vás pokusil navést na stopu, kde by se mohl skrývat zakopaný pes. Jenže to věštím z koule, protože nám ty relevantní záznamy takticky tajíte.
Po odeslání tohot příspěvku jsem viděl, že se ptáte na dočtení (které vám bylo několikrát předtím doporučováno). Podívejte se na časy odeslání jednotlivých zpráv).
A míto toho, abyste sem poslala odkazy na narození dětí, vynadáte nám a požadované stejne nedodáte. Jste si jita tím, že s tímto přístupem se doberete k řešení svého problému?
Zora píše:Za sebe - doslova z hlavy jsem nabízela možnost, že se vdovec Josef oženil s vdovou a ihned přidala vysvětlení, jak to bylo s příjmeními. Snažila jsem se vycucat z hlavy zkušenosti, znalosti, vše, co by mohlo být pro Vás důležité, co by mohlo pomoci.
Fakt máte pocit, že jsme nadřazeni?
Zkuste se na vše podívat bez emocí, projděte si nalezené předky , tam, kde si nejste jista správností , vložte odkaz do sekce čtení.
Vůbec Vám to nechci podsouvat, ale už se několikrát stalo, že kolega kvůli omylu dělal rodokmen "cizím lidem".
Ono stačí přehlédnout vdovec, vdova, vybrat špatné manželství nebo si nevšinout, že se dítě narodilo jako nemanželské.
Z
Zora píše:záznamy se dejte dočíst do sekce čtení, každý záznam zvlášť.
Tady by se to naprosto pomíchalo, proto také jsou různé sekce.
Z
Ze mě mají různí lidé různé pocitypohanka píše:…jen jsem napsala, jaký z Vás mám pocit. Který mi bohužel tím "Tak takhle teda NE!" jen potvrzujete.
Jasně že - taky občas (často) někde něco přehlídnu. Ale tady jste to přehlídla 3× - přečtete si Zořiny příspěvky a dočtení příspěvků je tam opravdu zmíněno třikrát.Nenapadlo Vás, že člověk může obyčejně zprávu přehlédnout?
Je pravda, že pro nováčka může být struktura fóra poněkud složitější. Ale je to dáno rozsahem toho, co se tady řeší. Musí to být nějak strukturováno, aby se v tom vůbec dalo orientovat. Sekce Čtení je zde nejexponovanější a nejvytíženější částí. Upřímně - vůbec mě nenapadlo, že by ji někdo mohl přehlédnout.Pro mě osobně je např. přehlednost fóra poněkud chaotická, ale to samozřejmě může být mou již zmíněnou nechápavostí. … A že tu máte i ČTENÍ .... jsem zkrátka zatím nezaznamenala.
pohanka píše:Paráda, tak úmrtí Weroniky, kterou hledám, jsem tedy našla .... opravdu před posledním 4. sňatkem Josefa Nováka v r. 1806. Přestože v indexu právě tahle není. Poučení pro příště - nespoléhat se na 100% na indexy. Děkuju! Nicméně stejně nevím, kde se dopátrat více informací o tom Josefovi ...
1792 březen zemřela Weronika (bez příjmení) ve věku 50 let
1792 květen sňatek s jinou Veronikou snad Potisin ?
1796 narozen Philipus syn Josef Novak a Veronice Hrnia
1797 7.dubna narozen Josef Novák jr. syn Josef Novak a Veronice Hrnia - předek
vše v knihách Buchlovice
Hledám sňatek s tou Hrnia, nenacházím ... :-/ zkoušela jsem i Jalubí, odtud měla Hrnia být
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků