Narození 1851 čeština

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Narození 1851 čeština

Příspěvekod Claricia » čtv zář 06, 2012 8:23

Prosím o pomoc s určením lokalit ze záznamu o narození Jana Vávry, tělocvičného herce (jak je uvedeno u jeho sňatku v roce 1876), který se narodil v roce 1851 v Řakomu, farnost Dolany (SOA Plzeň). Žádné další děti se rodičům v Řakomi nenarodily, holt komedianti...

Čtu: Jiřj Wáwra komediant z Rud... Cis. 3? syn Jana Wawry komediana z Stupna (?) matky Barbory rozene Begček ze Stupna(?) Cis. 3?

Odkaz na záznam: http://actapublica.eu/matriky/plzen/prohlizec/1155/?strana=24 (třetí shora)

Obrázek problematické části záznamu:
jirivavra.jpg
jirivavra.jpg (83.2 KiB) Zobrazeno 1085 krát
Blanka Lednická (Claricia)
claricia@nase-koreny.cz
Střípky z matrik
Firemní stránky (přepisy, překlady, rešerše, kurzy)
Firemní stránky na Facebooku
Claricia

Oblast pátrání: Telčsko, Třešťsko, Písecko, Vizovicko, Rakovnicko, Kolínsko, Velká Losenice a okolí, Kateřinky u Opavy a okolí, Velké Opatovice a okolí, Čestice na Strakonicku a okolí, Radnice (RO) a okolí

Re: Narození 1851 čeština

Příspěvekod stanley4 » čtv zář 06, 2012 10:12

len pokus:
čítal by som to Radnitz (Radnice), ale ten nemecký tvar mi v českom texte nesedí... a Stupno.
Neviem, či je to správna stopa, ale tieto obce sú vzdialené len 6km (mapa), aj keď pri takomto povolaní to nemusí hrať žiadnu rolu.
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Příspěvekod Claricia » čtv zář 06, 2012 10:15

stanley4 píše:len pokus:
čítal by som to Radnitz (Radnice), ale ten nemecký tvar mi v českom texte nesedí... a Stupno.
Neviem, či je to správna stopa, ale tieto obce sú vzdialené len 6km (mapa), aj keď pri takomto povolaní to nemusí hrať žiadnu rolu.

Jojo, v mezičase mě Radnice taky napadly, ovšem tam ani ťuk... No, našla jsem zatím narození dalších dětí a sňatek, takže se snad posunu dál.

Komedianti jsou radost. ;)
Blanka Lednická (Claricia)
claricia@nase-koreny.cz
Střípky z matrik
Firemní stránky (přepisy, překlady, rešerše, kurzy)
Firemní stránky na Facebooku
Claricia

Oblast pátrání: Telčsko, Třešťsko, Písecko, Vizovicko, Rakovnicko, Kolínsko, Velká Losenice a okolí, Kateřinky u Opavy a okolí, Velké Opatovice a okolí, Čestice na Strakonicku a okolí, Radnice (RO) a okolí

Příspěvekod stanley4 » čtv zář 06, 2012 12:18

Claricia píše:Jojo, v mezičase mě Radnice taky napadly, ovšem tam ani ťuk... No, našla jsem zatím narození dalších dětí a sňatek, takže se snad posunu dál.

Komedianti jsou radost. ;)

prajem veľa šťastia a trpezlivosti :wink:
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Zpět na VYŘEŠENO