Vyřešeno- Musil - Pribyslau in Böhmen

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Vyřešeno- Musil - Pribyslau in Böhmen

Příspěvekod kajula2 » ned lis 03, 2019 12:14

Pěknou neděli všem- nemá někdo v rodokmenu Musila z Přibyslavy? V matrice zapsáno místo jak v předmětu. CCa kolem roku 1830 a hlouběji. Mám Antona Musila, ten si vzal Antonii Pernicovou (narozená 1830 v Tupesech (Uherské Hradiště). Svatbu zatím nemám dohledanou. Děti se jim narodily v Brně. Anton byl synem Johanna Musila z Pribyslavy a matka Anna Čalounová. Kdyby měl kdokoli jakoukoli zmínku o Musilech odtam, tak budu ráda, nějak jsem neschopná tam zatím něco najít :D je to trochu jiné hledání než jsem zvyklá a navíc si připadám, že vůbec nevím, jestli hledám ve správné oblasti. Děkuji
Naposledy upravil kajula2 dne pon lis 04, 2019 22:59, celkově upraveno 1
kajula2

Oblast pátrání: Štěpánov nad Svratkou, Švařec, Koroužné, Olešnička

Re: Musil - Pribyslau in Böhmen

Příspěvekod Zora » ned lis 03, 2019 12:22

Vložte poslední nalezený odkaz. Znáte jméno a rodiče Antona Musila zřejmě N jeho manželky, nemáte jejich svatbu, znáte narození dětí...
Běžný postup by byl dohledat svatbu, nejdříve hledat v obci Tupesy, pak v Brně
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod kajula2 » ned lis 03, 2019 12:35

Hledám svatbu, ale zatím marně. Ještě mě napadlo, jestli třeba právě nebyla někde jinde, třeba kolem té Přibrami. Hlavně je to docela dost daleko od sebe, tak kdoví, kde se ti dva seznámili. Jinak tohle byla spíš tak otázka, jestli náhodou- zatím jsem se dostala na všechny strany docela daleko a u rodinných příjmení (Štourač a Halouzka) jsem zjistila, že se mi propojily přes jiné příjmení kdysi v minulosti, tak spíš chci vypátrat tuhle věc, jak ty dvě rodiny byly celkově spřízněné- tohle jse už tak trochu putování do minulosti po matkách, tak zas na tom tolik nelpím. Ale zápis můžu dodat.
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... aq5yMBlXLQ

Tady je záznam z Tupes, narození Antonie.

http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=189

Tuhle Johanna Josefa- dcera Musila a Pernicové. V té samé na straně 173 je Aloisie (taky měla dvě jména, to druhé teď nevím), sestra Johanny.

Zatím jsem u nich víc nenašla a nevím, jestli těch dětí nebylo víc, ty děti jsem zatím další nehledala, možné je všechno, Aloisii jsem našla náhodou, Johanna mě zajímá, ta je naše :)
kajula2

Příspěvekod Zora » ned lis 03, 2019 13:02

Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod kajula2 » ned lis 03, 2019 13:11

Teď nějak tápu. Když jsem dala vyhledávání pribislau in bohmen, tak mi to vyhodilo tu u Havlíčkova Brodu. Tak jsem zbytek moc nezkoumala. Takže zkusiti teda všechny?
kajula2

Příspěvekod Zora » ned lis 03, 2019 16:40

Máte nějakou další indicii, která by původ upřesňovala?
Z
Zora

Příspěvekod alče » ned lis 03, 2019 20:40

[quote="kajula2"]Pěknou neděli všem- nemá někdo v rodokmenu Musila z Přibyslavy? V matrice zapsáno místo jak v předmětu. CCa kolem roku 1830 a hlouběji...

Já mám něco ze svého rodokmenu, co možná souvisí.

Moje rodina Kadeřávků přišla do Břestku - (což je od Tupes něco přes 1 km) někdy mezi lety 1809 a 1837 z obce Leština u Havl.Brodu (ještě tuším s rodinou Pitlíků).Tento rod pokračuje hlouběji do minulosti - někdy začátkem 18 století - taktéž do Přibyslavi. Jelikož ale matrika v Přibyslavi, v letech, které mě zajímají, tj. 1725-1745, shořela, zatím jsem se neponhula dál.
Taky jsem si původně nebyla jistá, v které Přibyslavi mám pátrat, ale pátrala jsem v té u Havl. Brodu, mimo jiné protože je Leštině nejblíž. Další Přibyslav je u Náchoda, tu jsem vyloučila z důvodu velké vzdálenosti a mám taky dojem, že roky, které jsem hledala, v jejích matrikách ani nebyly. Je ještě jedna Přibyslav (původně celek s obcí Uhlíře), nyní součást Nové Paky.
Když to shrnu: asi se vás bude týkat Přibyslav HB a možná na začátku 19. století postihla některé rody z této oblasti cestovní horečka, která skončila
v Břestku, Tupesích a možná Buchlovicích.

Al.
alče

Oblast pátrání: Těšínsko, Čáslavsko, Buchlovice, Nové Zámky, Nitra, Vídeň, Maďarsko,Srbsko

Příspěvekod kajula2 » ned lis 03, 2019 23:09

Zora píše:Máte nějakou další indicii, která by původ upřesňovala?
Z

To ani nemám. Tahle část rodiny mi přijde trochu zbloudilá. Jedna nevěsta z Jičína, tohle je taky každý odjinud, jediné společné je Brno. Vím, že v téhle straně byl pekař v Brně, ten myslím byl od té Jičínské a teď nevím, kdo tam přesně z nich byl zámečník. Musím na to pořádně kouknout. Jen jsem si říkala, že když už mám skoro všechny hodně do hloubky, tak vezmu i tyhle, ale nějak jsem tam ztracená. Časem se s tím snad poperu. Karla
kajula2

Příspěvekod kajula2 » ned lis 03, 2019 23:15

alče píše:
kajula2 píše:Pěknou neděli všem- nemá někdo v rodokmenu Musila z Přibyslavy? V matrice zapsáno místo jak v předmětu. CCa kolem roku 1830 a hlouběji...

Já mám něco ze svého rodokmenu, co možná souvisí.

Moje rodina Kadeřávků přišla do Břestku - (což je od Tupes něco přes 1 km) někdy mezi lety 1809 a 1837 z obce Leština u Havl.Brodu (ještě tuším s rodinou Pitlíků).Tento rod pokračuje hlouběji do minulosti - někdy začátkem 18 století - taktéž do Přibyslavi. Jelikož ale matrika v Přibyslavi, v letech, které mě zajímají, tj. 1725-1745, shořela, zatím jsem se neponhula dál.
Taky jsem si původně nebyla jistá, v které Přibyslavi mám pátrat, ale pátrala jsem v té u Havl. Brodu, mimo jiné protože je Leštině nejblíž. Další Přibyslav je u Náchoda, tu jsem vyloučila z důvodu velké vzdálenosti a mám taky dojem, že roky, které jsem hledala, v jejích matrikách ani nebyly. Je ještě jedna Přibyslav (původně celek s obcí Uhlíře), nyní součást Nové Paky.
Když to shrnu: asi se vás bude týkat Přibyslav HB a možná na začátku 19. století postihla některé rody z této oblasti cestovní horečka, která skončila
v Břestku, Tupesích a možná Buchlovicích.

Al.

Díky, já právě taky nějak doufám, že jsem v té správné Přibyslavi. Ono většina předků se mi právě pohybuje hlavně na Vysočině. Od obou rodičů nositelé příjmení, přivdané jsou taky vesměs odtam až právě tady na tuhle stranu. Je to od tatky, ale přivdané. Hlavně nakonec to je všechno v Brně. Zkusím ještě pořádně propátrat. Ona mi ta matrika tam moc nesedla, protože není úplně přesně poznat, která ta obec je na kterých stránkách. Zkusím Tupesy, jestli tam aspoň nenajdu svatbu. Zatím mám jen narození. Dík
kajula2

Příspěvekod alče » pon lis 04, 2019 12:29

Tady je jedna svatba Musila z Tupes, ale zřejmě jen shoda příjmení...…

vpravo třetí zápis
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=99
alče

Oblast pátrání: Těšínsko, Čáslavsko, Buchlovice, Nové Zámky, Nitra, Vídeň, Maďarsko,Srbsko

Příspěvekod kajula2 » pon lis 04, 2019 14:36

jj, to bude. Podařilo se mi s největší pravděpodobností najít úmrtí Antona. Dle toho se narodil někdy v roce 1824. Svatbu zatím nemám, narození taky ne. Ale v době narození dětí, co jsem zatím našla, tak mu bylo už dost na to, aby to byla jeho druhá svatba třeba, tak to musím nějak rozlousknout :D ale děkuji :)
kajula2

Příspěvekod kajula2 » pon lis 04, 2019 14:43

Jinak jsem na to koukala- Musil byl pekař :
kajula2

Příspěvekod kajula2 » pon lis 04, 2019 16:54

http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=296

Ještě tu mám záznam svatby Musilové s Kremličkou. Ale ten mi přijde tak nahrabaný, že to je pro mě úplně k nepřečtení.
kajula2

Příspěvekod Zora » pon lis 04, 2019 17:03

kajula2 píše:http://actapublica.eu/matriky/brno/prohlizec/7990/?strana=296

Ještě tu mám záznam svatby Musilové s Kremličkou. Ale ten mi přijde tak nahrabaný, že to je pro mě úplně k nepřečtení.

Prosím, záznamy ke čtení do sekce Čtení- viz pravidla, díky. Z
Zora

Příspěvekod kajula2 » pon lis 04, 2019 17:09

To nemělo být k přečtení, to má být doplnění k tomu Musilovi, co ho hledám. Zatím docela bez úspěchu- teda už jsem našla úmrtí, ale to je tak všechno
kajula2

Další

Zpět na Hledá se!