Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Zora píše:Máte nějakou další indicii, která by původ upřesňovala?
Z
alče píše:kajula2 píše:Pěknou neděli všem- nemá někdo v rodokmenu Musila z Přibyslavy? V matrice zapsáno místo jak v předmětu. CCa kolem roku 1830 a hlouběji...
Já mám něco ze svého rodokmenu, co možná souvisí.
Moje rodina Kadeřávků přišla do Břestku - (což je od Tupes něco přes 1 km) někdy mezi lety 1809 a 1837 z obce Leština u Havl.Brodu (ještě tuším s rodinou Pitlíků).Tento rod pokračuje hlouběji do minulosti - někdy začátkem 18 století - taktéž do Přibyslavi. Jelikož ale matrika v Přibyslavi, v letech, které mě zajímají, tj. 1725-1745, shořela, zatím jsem se neponhula dál.
Taky jsem si původně nebyla jistá, v které Přibyslavi mám pátrat, ale pátrala jsem v té u Havl. Brodu, mimo jiné protože je Leštině nejblíž. Další Přibyslav je u Náchoda, tu jsem vyloučila z důvodu velké vzdálenosti a mám taky dojem, že roky, které jsem hledala, v jejích matrikách ani nebyly. Je ještě jedna Přibyslav (původně celek s obcí Uhlíře), nyní součást Nové Paky.
Když to shrnu: asi se vás bude týkat Přibyslav HB a možná na začátku 19. století postihla některé rody z této oblasti cestovní horečka, která skončila
v Břestku, Tupesích a možná Buchlovicích.
Al.
kajula2 píše:http://actapublica.eu/matriky/brno/prohlizec/7990/?strana=296
Ještě tu mám záznam svatby Musilové s Kremličkou. Ale ten mi přijde tak nahrabaný, že to je pro mě úplně k nepřečtení.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník