Přečtení zápisu Joseph Karel

Archiv vyřešených příspěvků. Prosíme již neoživovat.

Přečtení zápisu Joseph Karel

Příspěvekod Pichnat4 » stř úno 22, 2012 18:39

Dobrý den, mohl bych poprosit o pomoc s přečtením zápisu? Předposlední na stránce. Jedná se o zápis u dítěte.

Joseph sohn des Joseph Karel Untertan?? (poddaný).........soldaten bey dem löbt Chaveau Legeur Regimentn Klenau.......

Všiml jsem si, že odkaz nějak blbne, jedná se o litoměřický archiv http://matriky.soalitomerice.cz/matriky ... Bar.action matrika N • 1784 - 1851 • 57/3 • Konětopy, snímek 54

http://matriky.soalitomerice.cz/matriky ... ityRef=%28^n%29%28%28%28localArchiv%2C^n%2C%29%28unidata%29%29%287821%29%29
Pichnat4

Oblast pátrání: Rakovnicko, Lounsko, Žatecko, Berounsko, Rokycansko

Re: Přečtení zápisu Joseph Karel

Příspěvekod ozana » stř úno 22, 2012 20:29

můj pokus, bez záruky

Joseph sohn des Joseph Karel Unterthans?? der herrschaft Hichwald in Mahren gre???uer? Křeises aus gedienten soldaten bey dem löbt Chaveau Legeur Regimentn Klenau sowohl wir auch als Corporat bey dem k.k fuhrwesen

odkaz je lepší vložit do Code
Kód: Vybrat vše
http://matriky.soalitomerice.cz/matriky_lite/pages/zoomify.jsp?page=53&entityRef=(^n)(((localArchiv,^n,)(unidata))(7821))
Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Příspěvekod Pichnat4 » stř úno 22, 2012 21:10

ozana píše:můj pokus, bez záruky

Joseph sohn des Joseph Karel Unterthans?? der herrschaft Hichwald in Mahren gre???uer? Křeises aus gedienten soldaten bey dem löbt Chaveau Legeur Regimentn Klenau sowohl wir auch als Corporat bey dem k.k fuhrwesen

Děkuji za pokus, znamená to tedy, že ten otec byl vojákem. Hichwald bude Hochwald/Hvozd. Všichni potomci co jsem našel jsou zatím z Konětop u Loun, narození Josefa jsem nemohl najít, tak zkusím v tom Hvozdě. Mahren=Mähren, Morava. Ještě jednou děkuji.
Pichnat4

Příspěvekod Pichnat4 » čtv úno 23, 2012 12:02

Podařilo se mi zjistit, že se jedná o Hukvaldy, kraj Přerovský.
Pichnat4

Příspěvekod zrnka písku » čtv úno 23, 2012 12:13

Pichnat4 píše:Podařilo se mi zjistit, že se jedná o Hukvaldy, kraj Přerovský.

Nevím, jestli jsou Hukvaldy i u Přerova, ale v každém případě u Frýdku-Místku (Sklenov, místní část Hukvaldy)
zrnka písku

Zpět na VYŘEŠENO