Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
czluny píše:Bude to asi hardwarem i softwarem:-)
Mohu porovnavat! Mam ipad a ten foti zcela ostre fotky, kolikrat staci fotka z dalky a po zvetseni jsou texty citelne! Pak jsem koupil telefon s androidem abychom mohli fotit dva (opravdu vyrazne zrychleni:-) telefon ma sice take 8Mpixelovy fotak ale fotky se nedaji srovnat. Snazim se tedy prizpusobit a tim telefonem fotim vzdy detail na napis a pak foto z dalky (vetsinou dve fotky). U necitelnych si delame poznamky a prepisu vzdy vsechny sve fotky. Jde to, ale pomalu a nafotime tak maximalne 100 fotek. Chapu tedy ze nekoho bavi pouze fotit a prepis necha na ostatni. Coz vlastne umoznuje zapojeni i lidem bez chytreho telefonu:-)
Celkove stale hodnotim projekt billiongraves za hodne chybovy a uzivatelsky neprivetivy. Ale protoze je to zadarmo, a pokud jsem si zjistoval az skoro dobrociny projekt, tak jim to zatim odpoustim. Veskere jejich placene sluzby nejsou potreba (jsou jen pro liny amiky) a navic se daji lehce odpracovat:-)
Dulezite je ze se to posouva pomalu dopredu:-)
ozana píše:Obávám se, že bez financí tento projekt nemůže přežít. Když si představím, kolik to potřebuje databázových serverů a diskových úložišť i když jen pronajatých někde v cloudu ...
Co Find A Grave http://www.findagrave.com jak funguje ten?
Zora píše:Mě tedy mrzí, že pro nás starší neexistuje nějaká možnost, jak fotit normálním foťákem , bez potřebných aplikací. Určitě máme nejvíce času....
Mám Olympus Tough a starou nokii s foťákem. takže jsem asi mimo mísu))
Z
Sagitarius píše:Tak já to asi začnu dělat jako dřív - aplikací si to sice nafotím, ale pouze jako ilustrační foto celého pohledu. Ale pro přepis si to ještě nafotím normálním foťákem. Že to ze snímku v DB nikdo nepřečte, to už mi vadit nebude. (a doufám že jim také ne)
Sagitarius píše:Tak já to asi začnu dělat jako dřív - aplikací si to sice nafotím, ale pouze jako ilustrační foto celého pohledu. Ale pro přepis si to ještě nafotím normálním foťákem. Že to ze snímku v DB nikdo nepřečte, to už mi vadit nebude. (a doufám že jim také ne)
ozana píše:Sagitarius píše:Tak já to asi začnu dělat jako dřív - aplikací si to sice nafotím, ale pouze jako ilustrační foto celého pohledu. Ale pro přepis si to ještě nafotím normálním foťákem. Že to ze snímku v DB nikdo nepřečte, to už mi vadit nebude. (a doufám že jim také ne)
dostanete mínusy (Bad photo - unreable) a pak ... nevím co s Vámi udělají
martin.foto píše:Ja si myslim, ze mají problém s algoritmem, kterym prepocitavaji fotky na tech svých 1200 krat x pixelu. Pokud vyfotim mobilem primo a pak v tom samem mobilu tou jejich aplikaci je to nebetycny rozdil.
Paradoxne si tak myslim, ze cim mensi rozliseni tablet/telefon ma a pokud to není naprosty sunt tim je vetsi sance na lepsi vyslednou fotku v BG.
Nosim s sebou ted kompaktni fotak s Androidem a k nemu fotim detaily mobilem, ze kterých prepisuju hure citelnejsi texty. Nekdy fotim i detail tou jejich aplikaci ale není to ono.
ozana píše:martin.foto píše:Ja si myslim, ze mají problém s algoritmem, kterym prepocitavaji fotky na tech svých 1200 krat x pixelu. Pokud vyfotim mobilem primo a pak v tom samem mobilu tou jejich aplikaci je to nebetycny rozdil.
Paradoxne si tak myslim, ze cim mensi rozliseni tablet/telefon ma a pokud to není naprosty sunt tim je vetsi sance na lepsi vyslednou fotku v BG.
Nosim s sebou ted kompaktni fotak s Androidem a k nemu fotim detaily mobilem, ze kterých prepisuju hure citelnejsi texty. Nekdy fotim i detail tou jejich aplikaci ale není to ono.
Mám Samsung S5570 Galaxy Mini (3Mp) a pokud je světlo z dobré strany, tak je fotka náhrobků velmi dobrá. Akorát, že se mi občas kouše, pak se mi ani nedá dovolat.
Sagitarius píše:
Já mám Samsung S5 Mini, a tvoří mi toto: https://s3.amazonaws.com/bg.ami.com/headstones/images/20150401/11578820.jpg
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků