Billiongraves

Máte nějaký nápad o kterýse chcete podělit, nebo radu kterou chcete přispět ostatním v jejich genealogickém úsilí? Můžete ji napsat sem.

Re: Billiongraves

Příspěvekod ozana » čtv dub 09, 2015 20:50

mám dojem, že jim spadla databáze a obnovili ji ze (starší) zálohy, protože znovu opravuji data, která už jsem jednou přepisoval...
dělám revizi: hřbitov Vyšehrad, kostel sv. Petra a Pavla
Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Příspěvekod martin.foto » čtv dub 09, 2015 22:40

czluny píše:Bude to asi hardwarem i softwarem:-)

Mohu porovnavat! Mam ipad a ten foti zcela ostre fotky, kolikrat staci fotka z dalky a po zvetseni jsou texty citelne! Pak jsem koupil telefon s androidem abychom mohli fotit dva (opravdu vyrazne zrychleni:-) telefon ma sice take 8Mpixelovy fotak ale fotky se nedaji srovnat. Snazim se tedy prizpusobit a tim telefonem fotim vzdy detail na napis a pak foto z dalky (vetsinou dve fotky). U necitelnych si delame poznamky a prepisu vzdy vsechny sve fotky. Jde to, ale pomalu a nafotime tak maximalne 100 fotek. Chapu tedy ze nekoho bavi pouze fotit a prepis necha na ostatni. Coz vlastne umoznuje zapojeni i lidem bez chytreho telefonu:-)

Celkove stale hodnotim projekt billiongraves za hodne chybovy a uzivatelsky neprivetivy. Ale protoze je to zadarmo, a pokud jsem si zjistoval az skoro dobrociny projekt, tak jim to zatim odpoustim. Veskere jejich placene sluzby nejsou potreba (jsou jen pro liny amiky) a navic se daji lehce odpracovat:-)

Dulezite je ze se to posouva pomalu dopredu:-)

Ja si myslim, ze mají problém s algoritmem, kterym prepocitavaji fotky na tech svých 1200 krat x pixelu. Pokud vyfotim mobilem primo a pak v tom samem mobilu tou jejich aplikaci je to nebetycny rozdil.
Paradoxne si tak myslim, ze cim mensi rozliseni tablet/telefon ma a pokud to není naprosty sunt tim je vetsi sance na lepsi vyslednou fotku v BG.

Nosim s sebou ted kompaktni fotak s Androidem a k nemu fotim detaily mobilem, ze kterých prepisuju hure citelnejsi texty. Nekdy fotim i detail tou jejich aplikaci ale není to ono. :x
TY Martin
martin.foto

Oblast pátrání: Praha, Lipník nad Bečvou, Pelhřimov, Blatná, Chotěšice, Mělník, Veltrusy, Chomutov, Nelahozeves, Přívlaka, Horní Bousov, Veltrusy, Kouřim, Žatec, Hluboš, Tábor, Čáslav

Příspěvekod martin.foto » čtv dub 09, 2015 22:50

ozana píše:Obávám se, že bez financí tento projekt nemůže přežít. Když si představím, kolik to potřebuje databázových serverů a diskových úložišť i když jen pronajatých někde v cloudu ...

Co Find A Grave http://www.findagrave.com jak funguje ten?

Nahrál jsem na findgrave ne uplně málo nahrobků ale vadilo mi, že se nikdy s ničím je nepodařilo automaticky napárovat.

Tohle přes všechny necnosti mi je u BG mnohem sympatičtější. Není to sice žádný blesk ale postupně fotky probublávají jako shody do FTB a mám radost, když takhle kolegové naleznou u svých předků hroby o nichž neměli ani ponětí.
TY Martin
martin.foto

Oblast pátrání: Praha, Lipník nad Bečvou, Pelhřimov, Blatná, Chotěšice, Mělník, Veltrusy, Chomutov, Nelahozeves, Přívlaka, Horní Bousov, Veltrusy, Kouřim, Žatec, Hluboš, Tábor, Čáslav

Příspěvekod ozana » pát dub 10, 2015 14:07

Obyčejném mobilu Samsung co jsem dostal k pojištění, focení v té aplikaci funguje. Ale teď jim nefunguje přepisování textu z novách snímků, funguje jen oprava již zadaných údajů.

Find A Grave mobilní aplikaci teprve testují.
ozana

Příspěvekod Zora » pát dub 10, 2015 15:45

Mě tedy mrzí, že pro nás starší neexistuje nějaká možnost, jak fotit normálním foťákem , bez potřebných aplikací. Určitě máme nejvíce času....
Mám Olympus Tough a starou nokii s foťákem. takže jsem asi mimo mísu :-)))
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod ozana » pát dub 10, 2015 16:32

Zora píše:Mě tedy mrzí, že pro nás starší neexistuje nějaká možnost, jak fotit normálním foťákem , bez potřebných aplikací. Určitě máme nejvíce času....
Mám Olympus Tough a starou nokii s foťákem. takže jsem asi mimo mísu :-)))
Z

Tak to je pro Vás Find A Grave to pravé. Akorát že prostředí webu je anglicky a ne moc přehledné.
ozana

Příspěvekod Sagitarius » pát dub 10, 2015 16:33

Tak já to asi začnu dělat jako dřív - aplikací si to sice nafotím, ale pouze jako ilustrační foto celého pohledu. Ale pro přepis si to ještě nafotím normálním foťákem. Že to ze snímku v DB nikdo nepřečte, to už mi vadit nebude. (a doufám že jim také ne) :-)
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko
Rodokmen online: http://vanek.free.fr/Resources/Pohodni% ... /index.htm

Příspěvekod Zora » pát dub 10, 2015 16:45

Návštěva hřbitova je příjemná relaxace, ale hrát si pak hodiny s tím, abych nafocené fotky někam uložila, na to asi nemám dost trpělivosti...
Dík, Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod czluny » pát dub 10, 2015 16:48

Sagitarius píše:Tak já to asi začnu dělat jako dřív - aplikací si to sice nafotím, ale pouze jako ilustrační foto celého pohledu. Ale pro přepis si to ještě nafotím normálním foťákem. Že to ze snímku v DB nikdo nepřečte, to už mi vadit nebude. (a doufám že jim také ne) :-)

Foto tam pak muzete pridat pomoci Add other image, jako treba zde:

http://billiongraves.com/pages/record/A ... 5%A0indler
TY Pavel
czluny

Oblast pátrání: Polička, Stachy, Terezín, Libochovice, Nekoř, Šajdíkove Humence, Ústí nad Labem, Bořitov, Sedlec, Těchonín, Bílina, Říhov, Dřínek, Borský Peter, Údolí

Příspěvekod ozana » pát dub 10, 2015 17:58

Sagitarius píše:Tak já to asi začnu dělat jako dřív - aplikací si to sice nafotím, ale pouze jako ilustrační foto celého pohledu. Ale pro přepis si to ještě nafotím normálním foťákem. Že to ze snímku v DB nikdo nepřečte, to už mi vadit nebude. (a doufám že jim také ne) :-)

dostanete mínusy (Bad photo - unreable) a pak ... nevím co s Vámi udělají
ozana

Příspěvekod Zora » pát dub 10, 2015 18:04

Proboha, tam se i trestá ? :roll: :?:
Další důvod, proč ne ... Z.
Zora

Příspěvekod czluny » pát dub 10, 2015 18:19

ozana píše:

dostanete mínusy (Bad photo - unreable) a pak ... nevím co s Vámi udělají

Pokud si fotky sam prepise minus body nedostane. Navic jsou fotky prvnich cca 14 dni blokovany pro autora:-)
TY Pavel
czluny

Oblast pátrání: Polička, Stachy, Terezín, Libochovice, Nekoř, Šajdíkove Humence, Ústí nad Labem, Bořitov, Sedlec, Těchonín, Bílina, Říhov, Dřínek, Borský Peter, Údolí

Příspěvekod ozana » pát dub 10, 2015 19:22

martin.foto píše:Ja si myslim, ze mají problém s algoritmem, kterym prepocitavaji fotky na tech svých 1200 krat x pixelu. Pokud vyfotim mobilem primo a pak v tom samem mobilu tou jejich aplikaci je to nebetycny rozdil.
Paradoxne si tak myslim, ze cim mensi rozliseni tablet/telefon ma a pokud to není naprosty sunt tim je vetsi sance na lepsi vyslednou fotku v BG.

Nosim s sebou ted kompaktni fotak s Androidem a k nemu fotim detaily mobilem, ze kterých prepisuju hure citelnejsi texty. Nekdy fotim i detail tou jejich aplikaci ale není to ono. :x

Mám Samsung S5570 Galaxy Mini (3Mp) a pokud je světlo z dobré strany, tak je fotka náhrobků velmi dobrá. Akorát, že se mi občas kouše, pak se mi ani nedá dovolat.
ozana

Příspěvekod Sagitarius » pát dub 10, 2015 22:32

ozana píše:
martin.foto píše:Ja si myslim, ze mají problém s algoritmem, kterym prepocitavaji fotky na tech svých 1200 krat x pixelu. Pokud vyfotim mobilem primo a pak v tom samem mobilu tou jejich aplikaci je to nebetycny rozdil.

Mám Samsung S5570 Galaxy Mini (3Mp) a pokud je světlo z dobré strany, tak je fotka náhrobků velmi dobrá. Akorát, že se mi občas kouše, pak se mi ani nedá dovolat.

Já mám Samsung S5 Mini, a tvoří mi toto: https://s3.amazonaws.com/bg.ami.com/headstones/images/20150401/11578820.jpg :-(
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko
Rodokmen online: http://vanek.free.fr/Resources/Pohodni% ... /index.htm

Příspěvekod ozana » sob dub 11, 2015 6:08

Sagitarius píše:
Já mám Samsung S5 Mini, a tvoří mi toto: https://s3.amazonaws.com/bg.ami.com/headstones/images/20150401/11578820.jpg :-(

Tak to je opravdu hrůza. Vypadá to jak z foťáků první generace nebo webové kamery s rozlišením tak na 800x600, a ne z nového 8Mp mobilu.
ozana

PředchozíDalší

Zpět na Nápady