Děkuji za přečtení, je to super, Markvartice jsem se domýšlela, u mě je to ale vždy spíš o přání než o čtení :.-)))
Co se týče rodu Pražák, je to jedna z posledních dohledatelných větví mé babičky ze strany otce.
Pro ivančické matriky existuje celkem slušný index (pouze s tím, že zapisující v pozdějších dobách "pečlivě" překládal, co se dalo a někdy blbě - např. Fridrich byl Jindřichem, někdy také špatně četl, ale to už jsem odhalila)
Abych pravdu řekla, naprosto nevím, co si počít se sourozenci. Zatím s nimi nic nedělám, prostě vím, že je lze najít. Mám výhodu, že velká část předků ze strany babičky žila, byla stále v Ivančicích. Pokud bych vyhledávala všechny sourozence v generacích, neměla bych šanci v tomto životě dokončit nic

))
Skoro každá manželská dvojice měla 5 - 7, dost často i více dětí....
Salomena je podle rejstříku rozená Ctibor, takové příjmení u nas v dané době existovalo. Tak ho vezmu za bernou minci

))
Moc děkuji za pomoc, v těch nejstarších matrikách se mně čte mnohem lépe a moc neotravuji, ale přece jen si občas nejsem jista. Díky Vaší pomoci jsem se posunula do 15. generace ...Díky, Zora