od Zora » čtv led 01, 2015 20:56
bohužel je vaše oblast zcela mimo moje bádání, ale mohu potvrdit to, co říkala Monika. Ještě bych dodala, že ona nezůstala zachována moc ani panství, původní prostestanti - majitelé byli zbaveni svých majetků a další panství měnila majitele i z racionálních důvodů, snaha po záchraně aspoň něčeho... Krajem bloudily vojáci, lidé bez přístřeší, chyběli muži na ženění, obce byly zčásti nebo úplně pusté. v rámci střední Evropy se přesunovala ohromná množství lidí, hledající možnost přežití.
Je možné, že ve Vašem kraji to byly přesuny z území dnešního Německa, snad by se dalo pátrat pomocí zaměstnání , viděla jsem několik prací na téma, jak přicházeli skláři, huťmistři, lesníci... Zkuste hledat na německých webech, a nebojte se vzdálenosti. Mí předci v té době překonali vzdálenost Loštice .- Ivančice, Mistelbach (Rak) - Ivančice a jeden přišel až ze Štýrska - Langerohr.
Měla jsem to štěstí, že se mně podařilo nakonec v matrice najít zápis, kde byl původ uveden. cca kolem r. 1640 - 1670.
Je možné, že Vaši předci mohli přijmout příjmení pop místě původu -zkuste se podívat, která z obcí Steinbach by mohla přicházet do úvahy. Z