Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Ewka píše:Hezký večer, chtěla bych vás poprosit o radu. Nevím kde hledat biřmovací matriku z roku 1885. Na actapublica jsem zápis nenašla, znamená to tedy, že ji najdu v Zámrsku? Moc děkuji za jakékoli posunutí vpřed
fubb52 píše:Ewka píše:Hezký večer, chtěla bych vás poprosit o radu. Nevím kde hledat biřmovací matriku z roku 1885. Na actapublica jsem zápis nenašla, znamená to tedy, že ji najdu v Zámrsku? Moc děkuji za jakékoli posunutí vpřed
U Velkého Meziříčí se nenachází obec Krásné, ale Krásněves, která patřila farností do Radostína. Všechny matriky jsou na actapublica.eu, i když nevím, co myslíte biřmovací matrikou.
Ewka píše:fubb52 píše:Ewka píše:Hezký večer, chtěla bych vás poprosit o radu. Nevím kde hledat biřmovací matriku z roku 1885. Na actapublica jsem zápis nenašla, znamená to tedy, že ji najdu v Zámrsku? Moc děkuji za jakékoli posunutí vpřed
U Velkého Meziříčí se nenachází obec Krásné, ale Krásněves, která patřila farností do Radostína. Všechny matriky jsou na actapublica.eu, i když nevím, co myslíte biřmovací matrikou.
To je právě to. V rodném listě je uvedeno Krásné, okr. Velké Meziříčí. Myslím si, že je to obec Krásné se směr. číslem 538 25 ... ale opravdu si tím nejsem jistá... Na Actapublica jsem se dívala, ale zápis, který by tam měl být, tam není. Na webových stránkách obce jsem se dočetla, že se obec dělí na Českou a Moravskou stranu... Děkuji za reakci:)
fubb52 píše:Ewka píše:fubb52 píše:Ewka píše:Hezký večer, chtěla bych vás poprosit o radu. Nevím kde hledat biřmovací matriku z roku 1885. Na actapublica jsem zápis nenašla, znamená to tedy, že ji najdu v Zámrsku? Moc děkuji za jakékoli posunutí vpřed
To je právě to. V rodném listě je uvedeno Krásné, okr. Velké Meziříčí. Myslím si, že je to obec Krásné se směr. číslem 538 25 ... ale opravdu si tím nejsem jistá... Na Actapublica jsem se dívala, ale zápis, který by tam měl být, tam není. Na webových stránkách obce jsem se dočetla, že se obec dělí na Českou a Moravskou stranu... Děkuji za reakci:)
Pokud se obec dělí na českou a moravskou část, zcela jistě to není Krásněves u Velkého Meziříčí, ale obec Krásné mezi Svratkou a Poličkou na česko-moravském pomezí. Jestli je ale v rodném listě uvedeno "Krásné okr. Velké Meziříčí", pak to s největší pravděpodobností bude Krásněves. Možná jí tak místní obyvatelé říkali a dostalo se to do zápisů.
Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 1 návštěvník