Není to ´můj´ region, ale myslím, že jsem to našla: Hlínovský Jiřík kraj Vltavský I 56 obec Na Lesích soud.okres Milevsko panství Chlumec sedlák a 2 Vránové poblíž: Vrána Adam Vl I 44 Radešín Sedlčany Chlumec sedlák Vrána Ondřej Vl I 52 Doublovičky Sedlčany Chlumec sedlák
Koutnej Jan, kraj Boleslavský II 273 obec Chodeč okres Mělník panství Byšice, sedlák, Koutnej Pavel, Bo II 276 Střemy okr. Mělník pan. Byšice, sedlák, Koutný Pavel, Bo II 275 Lhotka okr. Mělník pan. Byšice, sedlák. Jiný Koutný v rejstříku není. S pozdravem
Dobrý večer, v dané oblasti jsem našla: Karásek Jindřich, Čáslavský kraj I 181 obec Hluboká okr. Chotěboř panství Krucemburk chalupník, Karásek Václav, Chrudimský kraj II 569 obec Vitanov okr. Hlinsko panství Rychmburk sedlák. Hezký víkend
Dobrý den, prošla jsem příjmení Richter a Rychter (je jich v rejstříku dost) a našla: Rychter Adam Boleslavský kraj II 372 obec Stará Skalka, soud.okres Dubá, panství Doksy, chalupník a 2 osoby téhož jména: Rychter Kryštof Bo II 372 obec Stará Skalka, s.o. Dubá, panství Doksy, sedlák. Richterovi byli nejblíže v Mimoni. Mějte se
Dobrý den, Hledám takové podivné příjmení - Diwok. Vyskytuje se na Liberecku. Jdu - li do minulosti, mizí kolem roku 1720. Asi se někdy v této době odněkud přistěhoval. Nevyskytuje se toto jméno někde? Děkuji za každé info.
Našla jsem jenom: Divokovský Ko I 377 obec Lobkovice soud.o. Brandýs n.L. panství Obříství, Lobkovice pustý, *Divoss Václav Hr II 438 Čáslavky s.o. a panství Jaroměř zruinovaný, a pak obvyklá příjmení: Divoký, Divokej, Divůček. Zkoušela jsem i variantu Dü-, a Dy-, ale bohužel nic. S pozdravem
Tak leda ten pustý Divok-ovský grunt v Lobkovicích V se dříve psalo jako W a nevím, jakou transkripci zvolili při přepisu jmen do rejstříku Berní ruly, ale moc jistá stopa to opravdu není.