Miloslav Sladký 25.9.1913 Most - sourozenci

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Miloslav Sladký 25.9.1913 Most - sourozenci

Příspěvekod VladaS » pát srp 29, 2014 18:08

Dobrý den,

nevěděl by prosím někdo o sourozencích od Miloslav Sladký narozený 25.9.1913 v Mostě č.p. 895 ???
(manželka Marie, rozená Razáková)

Děkuji
VladaS

Oblast pátrání: Újezd u Domažlic, Česká Kubice, Babylon, Tlumačov, Litvínov - Chudeřín, Most, Radešín, Paršenk (Hospozínek), Ječovice, Evaň, Dřínov, Vtelno okr. Mělník, Varnsdorf, Rumburk, Jiříkov, Chrastava

Re: Miloslav Sladký 25.9.1913 Most - sourozenci

Příspěvekod betelgeuze » ned srp 31, 2014 13:52

Dobrý den,
na My Heritage má Miloslava v rodokmenu pan Vladimír Sladký. Viz druhý zápis:

http://www.myheritage.cz/research?s=245 ... ladk%C3%BD

Našel jsem nějaké Sladké i na spolužácích.cz:

http://spoluzaci.cz/searchScreen?givenN ... t&yearEnd=
http://spoluzaci.cz/searchScreen?givenN ... t&yearEnd=
betelgeuze

Oblast pátrání: Kostelec nad Černými lesy, Hradešín, Slaný, Krušovice, Ryšín, Řevničov, Řisuty, Pchery, Plzeň a okolí (Plzeň-jih) - Soběsuky, Dvorec, Vrčeň, Měrčín, Přešín, Sedliště, Ejpovice; Podbořany, Brno, Rosice, Bošáca (Slovensko), Uherské Hradiště, Chylice u Ostrožské Nové vsi, Seč u Chrudimi, Hlína (u Chrudimi) Trhová Kamenice, Všenory, Dobřichovice, Okrouhlo, Liběř, Černolice, Příbram, Vídeň

Příspěvekod VladaS » ned srp 31, 2014 14:35

Dobrý den a moc děkuju za odpověď ...

Ten Vladimír Sladký (ročník 1966) jsem právě já a ten Miloslav byl můj děda
- bohužel už 4 roky marně sháním práci a nemohu si tedy dovolit tu placenou verzi My Heritage
a tedy se mi tam takto z rodokmenů od jiných lidí podařilo opsat jen to, kam mne to takto pustilo ...

Podařilo se mi tak zjistit dost z rodu Razáků (zase větev od babičky, dědovy manželky), ale od dědy bohužel ani jednoho sourozence.

Na ty Spolužáky jsem se teď díval, jsou to samozřejmě hodně mladí, ale vzhledem k tomu, že jsou z mostecka,
tak není vyloučeno, že některý by mohl být třeba pravnukem právě nějakého dědova sourozence ...
VladaS

Oblast pátrání: Újezd u Domažlic, Česká Kubice, Babylon, Tlumačov, Litvínov - Chudeřín, Most, Radešín, Paršenk (Hospozínek), Ječovice, Evaň, Dřínov, Vtelno okr. Mělník, Varnsdorf, Rumburk, Jiříkov, Chrastava

Příspěvekod betelgeuze » ned srp 31, 2014 16:30

No, alespoň víme, že Miloslav měl bratra Vladimíra a ještě dva další sourozence. Ale ani jeden nemusel zůstat v Mostě, a není vyloučeno, že mohl mít dvě sestry, které se provdaly. To už pak není tak snadné dohledat... Každopádně se Sladcí vyskytují i v Litvínově, Mostě, Chomutově a Žatci. Ještě se zkusím podívat, jestli se o nich něco nenajde na stránkách měst apod. Jestli něco najdu, určitě dám vědět. J.T.
betelgeuze

Oblast pátrání: Kostelec nad Černými lesy, Hradešín, Slaný, Krušovice, Ryšín, Řevničov, Řisuty, Pchery, Plzeň a okolí (Plzeň-jih) - Soběsuky, Dvorec, Vrčeň, Měrčín, Přešín, Sedliště, Ejpovice; Podbořany, Brno, Rosice, Bošáca (Slovensko), Uherské Hradiště, Chylice u Ostrožské Nové vsi, Seč u Chrudimi, Hlína (u Chrudimi) Trhová Kamenice, Všenory, Dobřichovice, Okrouhlo, Liběř, Černolice, Příbram, Vídeň

Příspěvekod betelgeuze » ned srp 31, 2014 16:49

V matrikách jsem našel jediné - svatbu rodičů (str. 132):

http://matriky.soalitomerice.cz/matriky ... ityRef=%28^n%29%28%28%28localArchiv%2C^n%2C%29%28unidata%29%29%2816127%29%29
betelgeuze

Příspěvekod artepa » ned srp 31, 2014 16:59

Dobrý den,
můžete zkusit i živou matriku v Mostě, zda se v indexu vyskytují další nositelé Vašeho příjmení. Mohl mít starší sourozence. Třeba tam rodiče žili před narozením Vašeho dědy. Anebo můžete zkusit sčítací operáty, jestli víte, kde rodina žila v roce 1921. Ze severních Čech jich je dost u Mormonů. Tak v tom čísle 895, kde se narodil děda v roce 1921 nejsou :(
Kód: Vybrat vše
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1942-29352-7148-58?cc=1930345&wc=9T8G-C6D:226978501,227310001,226974303,227592301
.
Co zkusit SOkA Most?
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Příspěvekod betelgeuze » ned srp 31, 2014 17:18

To jsem si myslel také, ale Miloslav byl nejstarší. Jeho rodiče se brali rok před jeho narozením. Ale vidíte, na sčítací operáty jsem zapomněl.
betelgeuze

Příspěvekod VladaS » ned srp 31, 2014 17:21

Děkuju, ale bohužel se mi to nedaří zobrazit (jen černá obrazovka) a to ani když vezmu ten odkaz do schránky a nechám zobrazit úplně celý, tak to napíše ...
scription The requested resource (/matriky%20...%20ityRef=(%5En)(((localArchiv,%5En,)(unidata))(16127))) is not available. :-(

Teď se mi tam podařilo najít matriku 1908 - 1922 • 118/29 • Most, ale bohužel jsem na konci a je tam pořád rok 1908,
tak nevím jestli v tom listuju špatně a jestli by mohl být děda zrovna tady ...

Děda se narodil 25. Září, 1913, Most č.p. 895, zemřel (přibližně) 1972 anebo 73 v nemocnici v Mostě (nějak těsně, než jsem šel do školy),
i otec je Vladimír (22.11.1944), takže otec se mohl jmenovat právě po tom dědovo bratrovi ...
Prý si vzpomíná jen že děda měl právě (asi) i sestry, jedna se jmenovala (asi) Anna, ale víc už si bouhužel nevzpomene - my jsme z Litvínova
VladaS

Příspěvekod VladaS » ned srp 31, 2014 17:26

Dědův otec byl Matěj Sladký, ale ten už se právě narodil v České Kubici

a jeho otec byl Martin Sladký 6. Listopad, 1844, Česká Kubice 10, takže se právě snažím zjistit, jestli máme něco společného s Kozinou,
anebo nemáme, ale i kde ještě máme nějaké příbuzné právě z té dědovy větve ...
VladaS

Příspěvekod artepa » ned srp 31, 2014 17:35

Do Mostu to nemáte daleko, zajeďte tam na matriku. Jste příbuzný, nahlédnout do indexu můžete. Třeba tam psali i rodiče a adresu. Když nezjistíte sourozence, můžete zjistit přesné datum úmrtí dědy. Anebo tam napsat email, napište co nejvíc údajů k rodičům dědy, záleží na koho narazíte, může se stát, že Vám napíší i sourozence dědy, jestli rodiče žili stále v Mostě.
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Příspěvekod artepa » ned srp 31, 2014 17:40

Tak nevím, jak dát funkční odkaz na Mormony:-(
Kód: Vybrat vše
https://familysearch.org/

pak nahoře Search, Records, sjet dolu vybrat Evropu, nabídne se seznam zemí, vybrat Česká republika, Start searching ..., Czech Republic, Censuses, 1800-1945 browse images.
Najít Most a listovat, listovat, ... :D
Jestli znáte vyhledávání, tak se omlouvám za podrobný popis
artepa

Příspěvekod artepa » ned srp 31, 2014 17:53

V těch sčítacích operátech je rodina Vaší prababičky.
Je to pod Mostem, cesta viz předchozí odpověď, v 224105010-683-916-960, snímek 181
artepa

Příspěvekod VladaS » ned srp 31, 2014 18:15

No coby už 4 roku nezaměstnaný to pro mne teď do Mostu bohužel trochu problém je, spíš jestli se podaří tím mailem, tedy jestli s tím nebudou dělat tajnosti, když si vzpomenu jak mi na katastru nechtěli sdělit ani kdo všechno je hlášený u nás v domě, když majitelem je otec ...

Mám tu oskenovaný dědův rodný list (vydaný ale zřejmě až 1947) a teď jsem si všiml:
Farní úřad u Sv. Václava v Mostě, kniha pokřtěných svazek (doufám XII), list 262 poč. číslo (asi) 220 - je to bohužel dost nečitelné,
tak nevím, jestli to pomůže - jdu se podívat jestli najdu nějaký ten kontakt (mail) na matriku,
ale moc nevěřím že by mi to tam někdo zjišťoval zdarma a že bych tam nemusel (minimálně) tedy dojet osobně... :-(

Ještě se dívám, že u pradědy mám jen Matěj Sladký Česká Kubice a žádná data, tak nevím jestli se to dá také někde vyhledat ...
VladaS

Příspěvekod betelgeuze » ned srp 31, 2014 18:53

2014-08-31-194523_1920x1080_scrot.png
K Matějovi se data dohledat dají - jsou u zápisu svatby. Aby nebyl problém s odkazem (poslední dobou fungují nějak divně), posílám obrázky. Data narození Matěje a Milady jsou úplně vpravo (na 1. obrázku, na 2. jsou úplně vlevo).
betelgeuze

Příspěvekod betelgeuze » ned srp 31, 2014 18:54

2014-08-31-194539_1920x1080_scrot.png
betelgeuze

Další

Zpět na Hledá se!