Vejvoda Kácov, okolí Kutné Hory nebo Čáslavi

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Vejvoda Kácov, okolí Kutné Hory nebo Čáslavi

Příspěvekod Vejvoda » čtv kvě 29, 2014 20:43

z doslechu vím, že to měl být rod snad mlynářů na Sázavě a jeden z dvanácti bratrů odešel kolem roku 1760 do Březnice u Zlína a tam se oženil. Zatím se mi potvrdilo vysledovat tento rok právě k této svatbě a tak pátrám v Kácově a okolí.
Vejvoda

Oblast pátrání: Kácov a blízké okolí

Re: Vejvoda Kácov, okolí Kutné Hory nebo Čáslavi

Příspěvekod Dana Schubertová » úte čer 03, 2014 12:04

Dobrý den,
z Vašeho textu nevím, zda jste již hledal na Actapublika. Pokud ne, zkusila jsem namátkově otevřít narozené a oddané 1727-84 a našla http://actapublica.eu/matriky/praha/pro ... ?strana=83. Zkuste zadat Kácov a pak můžete hledat. Pokud s tím nemáte zkušenosti, dejte vědět, navedu vás. Jinak se omlouvám.
Dana Schubertová

Příspěvekod Vejvoda » úte čer 03, 2014 20:49

Dobrý den,
ano hledám na Actapublika ale někdy mi dělá problém čitelnost písma, musím se často ptát na fóru a jsem moc vděčna za všechny rady. Už jako dítě jsem ráda poslouchala vyprávění dědečka o jeho zemřelém bratru, který dal celé jmění za nalezení svého rodu. Dostal se až do Prahy a zaplatil si pomoc při hledání v matrikách. Bohužel žádné písemné zprávy nezanechal, protože zemřel celkem mladý. Nikdo jiný po tomto nepátral. Bohužel tímto krajem šly dějiny, války, vypalování, tak jsem zvědavá jak daleko se dostanu.
Za Vaši reakci děkuji a určitě budu ještě mnohokrát žádat o pomoc Vás zkušenější.
Vejvoda

Oblast pátrání: Kácov a blízké okolí

Příspěvekod Dana Schubertová » stř čer 04, 2014 4:27

Držím Vám palce a přeji hodně štěstí.
Dana Schubertová

Zpět na Příjmení v rodokmenech