potřeboval bych pomoc s jednou slepou uličkou.
Již před časem mi bylo skvělo pomoženo s přečtením zápisu mé přímé předkyně, Anny Kohelové, rozené Sladké pocházející z Újezdu.
Jméno Sladký je poměřně časté, ale již nikoliv Újezd, což je a pravděpodobně byla vždy malá vesnička. A narodil sem tam Jan Sladký "Kozina", takže bych byl asi divný, kdybych nehledal nějakou spojitost s taktou slavnou osobou.
Anna zemřela v roce 1834 a díky tomu vím, že se narodila cca v roce 1772. Jediná existující kniha v rozsahu je z Klenčí pro 1773-1789, která je ale uplně zničená. Normálně bych byl asi lehce smutný, přeci jen podobný problém mám v Klenčí uplně všude, ale nedalo mi to a našel jsem toto:
http://www.myheritage.cz/site-family-tr ... ID=1000027
Je to pro mně až nepochopitelně skvěle zpracovaný rodokmen Koziny. Můžete tam vidět Jiřího Sladkýho, narozeného 9.7.1779, pravděpodobně v Újezdu .... napadá mě, že by to mohl být bratr Anny ... ale i on patří do stejné rozsahu zničené knihy v Klenčí, tudíž jak se k tomu dostal autor rodokmenu na myheritage (mám neplacenou verzi, takže bez kontaktu) a jak by se mi mohlo povést něco taky takového.
Díky všem moc za rady