Chybějící údaj v Matrice/ narození v jiné obci?

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Chybějící údaj v Matrice/ narození v jiné obci?

Příspěvekod DominikaP » pon pro 30, 2013 21:10

Dobrý večer,

na toto fórum mě přivedly nesrovnalosti mého pátrání. Nemohu najít záznam narození předka Johanna Platosche, přičemž mám záznam o jeho sňatku:
http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 63&scan=71 (pravá str. druhý odspodu.)
Matriku narozených pro dané období (jeho narození cca +-1800) mám přečtenou komplet, našla jsem celou řadu členů vedlejších linií, ale po "mém" Johannovi ani stopy. Hledala jsem i jiný záznam č.p. 178, ale nic:( Napadlo mě, že se třeba nenarodil na Morávce, ale pro okolní vesnice (Krásná, Raškovice) není matrika na internetu:(
Dále jsem hledala v matrice sňatků a nalezla dva možné kandidáty na rodiče Johanna, ale to je těžká střelba na slepo:(( viz.
http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 63&scan=19 (pravá strana, třetí odspodu)
http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 263&scan=8 (pravá strana, druhý odspodu)

Je možné, že by rodiče Johanna byli evidováni na jiném čísle popisném? Před rokem 1837 jsem č.p. 178 nenašla vůbec, jiné rodové linie vždy u č.p. 165, 166, 138, 179 a 159:(

Mám nějakou možnost ho najít?
Díky moc za jakoukoliv radu. Jdu pročítat fórum.
Mějte se krásně a vše nej do nového roku přeji!

Dominika
DominikaP

Oblast pátrání: Střemchoví a Dolní Loučky(u Tišnova), Lašťany (Bohuňovice), Rajhrad (Brno), Morávka, Krásná (Beskydy), Vidče, Střítež (Frenštát), Dědice (Vyškov), Polička, Vysoké Mýto, Jablonné, Bystřec, Laštany (olomouc), Tovéř (Olomouc), Hoštejn (Zábřeh)

Jména: Platoš, Němec, Frisch, Šebek,Trávníček, Matoušek, Novák, Beneš, Pauk, Sequardt, Gawlík, Mikulenka, Pavlík, Krčmář

Re: Chybějící údaj v Matrice/ narození v jiné obci?

Příspěvekod Gringo » pon pro 30, 2013 21:15

Tipuju: Nedoslo v obci k precislovani domu?
TY Gringo
Gringo

Oblast pátrání: Trojanovice, Frenštát a okolí
Prostřední Bečva a okolí
Kozlovice, Frýdlant n. O.
Doubrava a Polsko
Lhenice, Netolice, Krtely a okolí

Příspěvekod DominikaP » pon pro 30, 2013 21:19

Nevím a netuším jak to zjistit:(
Na stabilním katastru je krásně vidět č.p. 178 a je tam evidován Johann Platosch jako vlastník....jen najít kde se narodil:(
Nemáte prosím někdo potuchy kde zjisit údaje o možné změně č. popisného? napadly mě gruntoní knihy, ale nemám s nimi žádnou zkušenost, nevím jak v nich pátrat. Můžete mi někdo poradit?

Objevila jsem údaj o narození Anny Platoschové ( 1806)na č.p. 178, přičemž dřívější děti Anniných rodičů se narodily na č.p. 165 (1804, 1803)...bude třeba v gruntovních knihách záznam?

Díky moc
DominikaP

Oblast pátrání: Střemchoví a Dolní Loučky(u Tišnova), Lašťany (Bohuňovice), Rajhrad (Brno), Morávka, Krásná (Beskydy), Vidče, Střítež (Frenštát), Dědice (Vyškov), Polička, Vysoké Mýto, Jablonné, Bystřec, Laštany (olomouc), Tovéř (Olomouc), Hoštejn (Zábřeh)

Jména: Platoš, Němec, Frisch, Šebek,Trávníček, Matoušek, Novák, Beneš, Pauk, Sequardt, Gawlík, Mikulenka, Pavlík, Krčmář

Příspěvekod stanley4 » čtv led 02, 2014 23:08

DominikaP píše:Nemohu najít záznam narození předka Johanna Platosche, přičemž mám záznam o jeho sňatku:
http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 63&scan=71 (pravá str. druhý odspodu.)

Johann je tu označený ako vdovec - skúste nájsť jeho prvú svadbu, prípadne úmrtie predošlej manželky (to môže byť len pár týždňov pred týmto sobášom - ak mal malé deti, potreboval k nim opateru).
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Zpět na Otázky a odpovědi