Záhadné narození

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Záhadné narození

Příspěvekod lukyrauch » čtv pro 19, 2013 21:19

Dobrý den, potřeboval bych poradit, zda mám nějakou šanci najít informace o narození svého předka- vím o něm akorát rok narození (1762) a jméno (Petr Rauch). Vím, že v roce 1824 žil v Merklíně, ale nenarodil se v něm. Vzhledem k německému příjmení pravděpodobně pocházel ze zahraničí... Zajímá mě místo narození...Nemá někdo podobného předka v rodokmenu? Děkuji
lukyrauch

Re: Záhadné narození

Příspěvekod Zora » čtv pro 19, 2013 22:01

viewtopic.php?f=9&t=8296&p=38923&hilit=rauch
Zde je výskyt Vašeho příjmení zde na fóru.

Postup - prohledala bych matriku, kde je poslední výskyt tohoto příjmení, zda nenarazím na upřesňující zápis (mám výskyt u předka - pět dětí, u jednoho bylo napsáno, odkud pochází otec)
Všímala bych si obcí - bydlišť kmotrů, svědků - ale to na větší vzdálenosti moc nefunguje...
Googlit - hledat příjmení plus diplomka, osedlý, historie a podobně (třeba povolání)- fantazie je na Vás
Prohledala bych Krameria u R.-U noviny,
Rodokmen Rauch na Myheritage, Geni, Rokomen.com, všechny možné zdroje.....
zkusit se zamyslet nad Kdejsme.cz - zda někde neuvidíte místo častějšího výskytu...
Historie Merklína - zda se neobjevila nějaká nová továrna, něco, co zde dříve nebylo a přicházeli sem noví dělníci, nebo pěstitelé nové plodiny, či zavedení nového způsobu chování hosp. zvířat.
Sklárny, hutě, mlýny, pily... vše, co by mohlo souviset s životem vašeho předka...
Bohužel, počítejte s tím, že Bavorsko je nedaleko ...
a čekat na impuls, který vás nasměruje...
Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod lukyrauch » čtv pro 19, 2013 22:54

Tak moc děkuji, doufám že mi některá z vašich rad pomůže...
lukyrauch

Příspěvekod IvoD » ned pro 29, 2013 16:39

... a ještě bych přidal gruntovní knihy resp. další listiny z daného panství/velkostatku.
IvoD

Zpět na Otázky a odpovědi