Zapisování vedlejších větví

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Zapisování vedlejších větví

Příspěvekod máculka » pát pro 06, 2013 18:00

Necháte se strhnout k zápisu tzv. vedlejších větví, pokud na ně neustále narážíte v matrice? Chtěla jsem hledat jen přímení po rodičích mých prarodičů ale neustále nacházím také další dvě příjmení. Žili totiž ve stejné obci, takže na ně narážím v matrikách. Zapsala jsem si jen přivdanou nevěstu, její rodiče, sourozence a prarodiče. Ale nacházím prokazatelně jejich další předky a láká mě to k zápisu :-) Jak postupujete vy?
máculka

Oblast pátrání: Průhonice, Praha Smíchov, Staré město, Dunice okr.Humpolec, Vráž u Berouna, Pěnčín u Turnova a okolí

Re: Zapisování vedlejších větví

Příspěvekod Míla » pát pro 06, 2013 18:12

Je jen na vás, jak rozsáhlý a podrobný rodokmen chcete mít podchyceny.Ja mam třeba zapsány i sourozence prababiček a pradědů -kde se oženili a provdaly.
Míla

Oblast pátrání: okres Frýdek Místek

Příspěvekod Lucka. » pát pro 06, 2013 20:45

Kdyz na vedlejsi vetve narazim, tak si je vypisuji. Vypsala jsem si napr. vsechny obyvatele jedne obce s prijmenim, po kterem patram a casem jsem zjistila, ze vsichni jsou vlastne pribuzni, usnadnilo mi to orientaci ve zmeti osob stejneho prijmeni.
Lucka.

Příspěvekod máculka » sob pro 07, 2013 16:50

Také je mám vypsané zatím až k roku 1800. Zajímalo mě, jak to máte vy ostatní. Díky
máculka

Oblast pátrání: Průhonice, Praha Smíchov, Staré město, Dunice okr.Humpolec, Vráž u Berouna, Pěnčín u Turnova a okolí

Příspěvekod Míla » sob pro 07, 2013 17:11

Při sestavování asi 50 rodokmenů sousedících chalup v mé rodné vsi -její horní části- jsem se dopracovala k věcem, o kterých jsem neměla ani tušeni. Objevila jsem spoustu sestřenic a bratranců mých předků a taky mi to hodně pomohlo v orientaci v často se opakujících příjmeních, a když se v ve vzdálenosti 5 km od sebe v jednom roce narodili 3 kluci stejného jména a příjmení, pak ve stejnou domu měli sami děti a jména se znovu opakovala, tak to bylo lepši luštění než sudoku. Širší záběr se určitě vyplatí.
Míla

Oblast pátrání: okres Frýdek Místek

Příspěvekod máculka » sob pro 07, 2013 17:18

Ano, taky se cítím jako při luštění křížovek :-) Každý s každým se oženil, všichni v určitém období dávali dětem stejná jména a to je pak sranda :-) Všechny mám vytištěné ale zapisování si asi nechám, až u toho "hlavního" příjmení dál nepůjde hledat.
máculka

Zpět na Otázky a odpovědi