od Zdenek » čtv pro 05, 2013 15:40
Uff, tak to konečně mám hotové. Nečekal jsem, že to zabere tolik času. Sám jsem si to už dávno chtěl vypsat, ať to nemusím pořád hledat. Nejsou to samozřejmě všechny velkostatky, ale ty co potřebujete asi ano. Všimněte si, že některé obce se vyskytují ve více velkostatcích. To není chyba. Holt byly případy, že některé velkostatky měly v obci jen několik chalup, např. Olšany patřily Klášternímu Hradisku a asi 5 chalup Olomoucké Kapitule, nebo třeba Charváty Tovačovu a Ol. Kapitule. Přesně se toto dá dohledat v Lánovách rejstřících. V posledním příspěvku jsem vám nechal odkaz na knihu.
Tak zde to je:
STATEK CITOV
Brodek, Citov, Císařov
PANSTVÍ ČELECHOVICE
Čelechovice, Dubany, Heneberk, Třebčín, Křelov, Lazce, Marglíkov, Čelechovická kaple, Řepčín
KRÁLOVSKÉ MĚSTO OLOMOUC-MĚSTSKÉ VSI
Bělidla, Blatec, Bystrovany, Dubčany, Grygov, Hlušovice, Hněvotín, Holice, Horka, Kyselov, Hynkov, Cholina, Křelov, Moravská Loděnice, Luběnice, Nemilany, Nové Sady, Nový Svět, Sedlisko, Skrbeň, Unčovice, Březové, Mezice, Huzová, Mutkov, Pasecký Grunt(dnes Paseka)
PANSTVÍ TOVAČOV
Tovačov, Klenovice, Annín, Arnoštov, Biskupice, Bolelouc, Cvrčkov, Čehovice, Čelčice, Čertoryje, Hrdibořice, Charváty, Chrbov, Ivaň, Klopotovice, Majetnín, Oplocany, Rakodavy, Troubky, Věrovany
PRIVÁTNÍ STATKY METROPOLITNÍ KAPITULY OLOMOUC
Bílovice, Břuchotín, Čelechovice, Nelešovice, Drahlov, Hlušovice, Hodolany, Charváty, Kelčice, Vrahovice, Kobeřice, Krčmaň, Křelov, Křenovice, Křižanovice, Lutín, Lutotín, Nedvězí, Nelešovice, Nemilany, Neředín, Odrlice, Olšany, Penčice, Pohořany, Polkovice, Povel, Příkazy, Radslavice, Rataje, Rolsberk, Rozvadovice, Řepčín, Samotišky, Senice, Senička, Slatinice, Studenec, Suchonice, Sušice, Štětovice, Topolany, Trusovice, Tučapy, Uhřičice, Velký Týnec, Véska, Vojnice, Vrbátky, Vsisko, Žešov
PANSTVÍ KLÁŠTERNÍ HRADISKO
Klášterní Hradisko, Bohuňovice, Březce, Bystročice, Černovír, Domašov, Droždín, Hablov, Hejčín, Hlušovice, Chomoutov, Jáchymov, Jílkov, Svatý Kopeček, Karlov, Lašťany, Lhota, Liboš, Lošov, Mezice, Náklo, Olšany, Pavlovičky, Radíkov, Řepčín, Samotišky, Sedlisko, Senice, Skalov, Střeň, Štěpánov, Těšetice, Těšíkov, Topolany, Ústín, Vojnice, Žerůvky