Zdenku, dispozice náměstí na fotce strašně klamou. Na první pohled jsem "viděla", že se jedná o Moravský Krumlov. Brzy po válce, vidím tam uniformu českého vojska, snad i nákladní auta - armáda?, jsou tam vidět dva druhy krojů - mohlo jít o všední a slavnostní, délka sukní u žen by odpovídala, stejně tak "prvorepublikové oblečení starších žen... přemýšlím nad typem dětského kočárku- neumím zařadit. Bryčka může být matoucí, neb po válce nebyl benzin, a v okolních obcích i v samotném Krumlově bylo spousta hospodářství - časově nelze zařadit.
Muži s páskou - jsou tam dva - mohlo by se jednat o pořádkovou službu, - snad je to fotka nějaké veselice, slavnosti. Český a tmavý prapor - asi SSSR by nasvědčoval spíše konci války. Nenapadá mě nic jiného, co by se tvářilo na fotce tmavě.
Stejně tak sedí i odsun Němců a následné osídlování..., MOr. Krumlov byl za války přiřazen k Říši.
Ulička vedoucí z náměstí dolů - naprosto perfektně vyhovuje, "pravoúhlý" roh náměstí stejně tak...
Jenže - Moravský krumlov byl na konci 2. sv. války vybombardován - právě to náměstí zcela změnilo svou vizáž... Dispozice zůstaly zachovány, půdorys náměstí, ulička dolů, na fotce po levé straně i cosi jako hospoda"....
Takže je to jen optický klam, bud před válkou a staré budovy - zatím jsem nenašla porovnatelnou fotku, nebo po válce a pak nemohou stát staré domy.
Spíš bych řekla, že člověk "vidí" to co chce vidět.
http://www.mapy.cz/#!d=muni_6072_1&x=16 ... .405764_12Zámecké náměstí, levý horní roh ulička, mířící z kopce dolů - dole ještě jedna ulice - netuším, kdy vznikla. Domnívám se, že na luštěné fotce jsou vidět pole , ale nebyla zachycena ulice pod nimi.
Ale jak říkám, spíš člověk vidí, to, co potřebuje...
Zora