Eviddenční čísla u zapisů matriky

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Re: Eviddenční čísla u zapisů matriky

Příspěvekod Kasr » pon srp 05, 2013 21:06

neznalek píše:Děkuji za vaši reakci.
V mezičase jsem se usilovným badáním a metodou "pokus a omyl" dopídil stejného výsledku :). Tím chci konstatovat, že vaše rada byla velmi konstruktivní a vina je v mé neznalosti začátečníka. Zbývá jen shromáždit větší počet těch poznámek (aby se cesta vyplatila) a rozjet se do K.Hory. Škoda, že dokumenty nejsou online přístupné. Nebo snad jsou a já o tom nevím? I to je možné, prostě začátečník.
Ještě jednou děkuji a přeji hezký den.

Myslím, že by bylo jednodušší zavolat na příslušnou faru a zjistit jestli má cenu tam vůbec jezdit. Maximálně zjistíte, že je tam zápis o vydání dokladu, důvod a komu byl vydán. Jestli to pomůže v genealogickém bádání silně pochybuji.
Kasr

Příspěvekod neznalek » úte srp 06, 2013 8:26

Bohužel nevím jak odpovědět na jednotlivá stanoviska - omlouvám se za to. Snad to bude takle najednou taky OK.
Takže:
Krivinovi děkuji za obsažné vysvětlení. A pro Zoru: i já mám u jednoho zípisu i několik "datumových" poznámek. Zda jsou ale všechny z protektorátu nevím. Zkoušel jsem dotyčné scany vyhledat, zatím však bezůspěšně - můj archiv je totiž v tomto směru, i s pomoci PC, naprosto nepřehledný protože zápisy s poznámkami nemám nikterak odlišeny.
neznalek

Oblast pátrání: Chřenovice, Volavá Lhota, Chlístovice, Milanovice, Bohdaneč, Úžice, Uhlířské Janovice a všeobecně jihovýchodní část středočeského kraje, hlavně v okolí Ledče n/S a Dolních Kralovic. Po 1840 také Praha, Táborsko a Jižní Čechy.

Příspěvekod Zora » úte srp 06, 2013 8:37

A pro Zoru: i já mám u jednoho zípisu i několik "datumových" poznámek. Zda jsou ale všechny z protektorátu nevím. Zkoušel jsem dotyčné scany vyhledat, zatím však bezůspěšně - můj archiv je totiž v tomto směru, i s pomoci PC, naprosto nepřehledný protože zápisy s poznámkami nemám nikterak odlišeny.

OK, to je v pořádku, není třeba proboha dohledávat, jako každému i mně jde především o jeho předky, třeba časem narazím v dalších větřvích na nějakého pečlivého faráře :-)))
Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi