Názvy ,, funkcí-zaměstnání"

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Re: Názvy ,, funkcí-zaměstnání"

Příspěvekod Zora » čtv srp 01, 2013 10:50

já nejsem poklad, to strejda google, (na google vidím, na matriky v noci už je to horší...) já jsem jen nespavá "starší dáma".

Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Lenkae » čtv srp 01, 2013 10:53

Na Google hledám týden, nespím, jen koukám do pc, a nenašla jsem nic, jsi prostě dobrá :D
Lenkae

Oblast pátrání: Janovice u Polné,Polná, Sirákov//Dolní Dobrouč, Nasavrky u Chocně//Žďár Nad Orlicí, Chotiv//Dubicko, Bohuslavice, Zvole, Hněvkov, Příkazy, Olomouc //

Příspěvekod Zora » čtv srp 01, 2013 11:10

Když ony mně tyhle záhadičky nedají pokoj, tak tedy dík za pochvalu :oops: Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Lenkae » čtv srp 01, 2013 11:18

Skutečně nemáš zač..Mě taky nedají spát, je to výzva a chytla jsem se toho i proto, že když to nebyl ,,obyčejný" chalupník, že o něm třeba něco najdu, a jak to bude jednoduché.Ale ono prd :( Navíc takoví lidé se třeba víc fotili, psalo se o nich.byla jsem naivní :D
Lenkae

Oblast pátrání: Janovice u Polné,Polná, Sirákov//Dolní Dobrouč, Nasavrky u Chocně//Žďár Nad Orlicí, Chotiv//Dubicko, Bohuslavice, Zvole, Hněvkov, Příkazy, Olomouc //

Příspěvekod Zora » čtv srp 01, 2013 11:41

Víš, problém je v tom, že snad ani neexistuje na Českých drahách místo, kde by se nějak uceleně daly hledat informace. Hrstka nadšenců, starajících se o historii lokálních tratí, železniční modeláři a to je všechno. Úředníci drah nevědí, neznají historii, neumí dát alespoň radu....
Hledala jsem stopu po přednostovi stanice v Kojeticích cca 1920 - 1930 a možná i dál...a nenašla jsem naprosto nic. Úřady v okolních obcích mlčí, hroby udajně neexistují, žádné nasměrování někam, žádní pamětníci, žádné spolky, žádná zmínka v tisku....
Kdybych neměla doma data psaná mým dědečkem (jednalo se o sestru jeho matky) tak už jsem přesvědčená, že jsem si to vymyslela.
A třeba dnes - u nás na nádraží místo výpravčího sídlí počítač, místo kanceláře přednosty je zázemí pro počítač, místo bytu pro přednostu jsou obecní byty¨...(ale pořád existují občané, kteří vysypou z rukávu jména všech přednostů, výpravčích a snad i pomocného personálu)
Jediné, co zbylo z našeho nádraží, je model prvorepublikových dřevěných záchodků, které vytvořil nějaký modelářský nadšenec...
A to asi vypovídá o stavu historie železničních tratí a lidí kolem nich...
Zora
Zora

Příspěvekod Lenkae » čtv srp 01, 2013 11:58

JJ, to je přesně to samé, jako na hřbitovní správě.Tam mi řekli, že od té doby, co měli první počítače se to dávalo do pc a co bylo předtím, se zlikvidovalo.Chápeš to???Oni zlikvidují takové údaje:-(.Jako by byl takový problém , hodit to do pc taky.
Našla jsem právě pár nadšenců, který dokumentují obsáhlou historii železnic, třeba v Dolní Lipce, Hanušovicích atd ale já mám celkově nějakou smůlu, koho hledám, nehledá nikdo jiný.L
Lenkae

Příspěvekod Zora » čtv srp 01, 2013 12:01

Právě jsem zjistila, že z hlediska archivnictví na železnici za vše dobré (asi i zlé) může osoba se jménem JIndřich Šindelář. :-)))
Osud přináší úsměvné spojistosti :-)))
Viz příspěvek v kategorii Povídání volně na genealogické téma
Z.
Zora

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi