Ancestry.com

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Ancestry.com

Příspěvekod anaji » ned kvě 05, 2013 23:24

Dobrý den,
objevila jsem jednoho svého pra příbuzného emigranta na Ancestry.com, ale jelikož s tímto serverem nemám zkušenost a než jim poskytnu údaje z platební karty pro tu krátkodobou bezplatnou službu, ráda bych se zeptala zkušených - je to bezpečné? A co vlastně se mi podaří zjistit? Když jsem tam dotyčného našla, plus i jeho děti, znamená to, že je někdo má v rodokmenu? Že tudíž na tohoto badatele získám nějaký kontakt?
Děkuju moc za Vaše cenné zkušenosti. :)
Jana
anaji

Oblast pátrání: Poličsko, Vysokomýtsko, Litomyšlsko - Nedvězí, Zderaz, Sloupnice, Knířov, Lhůta, Vysoká.

Re: Ancestry.com

Příspěvekod lerak » pon kvě 06, 2013 8:04

Dobrý den,
když jim ukážete kartu dostanete přístup zdarma na 14 dní tak hned zase zakažte platby kartou. Ze serveru Ancestry se neodhlašujte, oni Vám ten přístup nechají déle, ale pak Vám pošlou E-mail aby jste zaplatila, že si nemohou vzít peníze z karty a nakonec Vám přístup zruší. Jestliže tady máte vyhledanou žádost o vystěhovalectví (na SOA) tak podle data si můžete potvrdit, že ten Váš emigrant to je. Dozvědět by jste se tam měla kterou lodí emigroval a kdy s výpisem pasažérů a pak v seznamech sčítání V USA se můžete dovědět kde bydlel a jakou mněl rodinu. Data narození jsou odhadována. Vpravo vedle otevřených záznamů se Vám budou objevovat odkazy na dokumenty, které se jménem souvisí a může tam být i odkaz na rodokmen ve kterém jméno je. V rodokmenu je poštovní server a tak je možné majiteli rodokmenu napsat, ale není možné vkládat nějaké soubory a také to není jeho E-mailová adresa. Při hledání zkoušejte i různé tvary jména nebo rodinných příslušníků. Máte však přístup jen do USA.
lerak

Příspěvekod anaji » pon kvě 06, 2013 8:42

Dobrý den,
moc děkuju za informace. Zkusím se tedy zaregistrovat. A ty platby z karty mám zakázat kde? Tam někde na svém uživatelském účtu? Doufám, že se neptám moc hloupě. :)
A prosím Vás tu žádost o vystěhovalectví můžu najít na netu ? - spadáme pod Zámrsk.
Děkuji ještě jednou.
J.
anaji

Oblast pátrání: Poličsko, Vysokomýtsko, Litomyšlsko - Nedvězí, Zderaz, Sloupnice, Knířov, Lhůta, Vysoká.

Příspěvekod lerak » pon kvě 06, 2013 9:09

Tak povolení plateb kartou a jejich zákaz jsem dělal v elektronickém bankovnictví na účtu, který má v záhlaví tabulky nápis karta na který se klikne a nastaví se v tabulce povolit nebo zakázat. Dělá se to pře SMS kód, který banka zašle. Musíte, ale na Ancestry být najeta na tu free verzi aby jste něco neplatila. V SOA (aspoň v Písku jsou) seznamy vystěhovalců. Je tam uvedeno kdy žádal(často rodiče) a kdy dostal povolení k vystěhování. Může to být v SOA pod které spadá bydliště toho dotyčného. Na internetu to není.
lerak

Zpět na Otázky a odpovědi